Az erdészeti gépek és a tűzifa feldolgozása is kiemelt téma lesz az Agritechnica 2015 kiállításon

agritechnica72015. november 10. és 14. között ismét várja a látogatókat Európa legjelentősebb, két évente zajló agrárkiállítása, a hannoveri Agritechnica. Ahogy minden alkalommal, úgy idén is külön területen mutatkoznak be a legújabb erdészeti fejlesztések, innovációk. Kiemelt téma a tűzifa ellátási lánc, a munkabiztonság és a fakitermelési módszerek bemutatása lesz. DLG Erdészeti és Faanyag Információs Központja az egész szakkiállítás alatt várja majd az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkünk:
Agritechnica 2015 – Speciális erdészeti traktor az ezüstérmes innovációk között (+KÉPEK)

Biztonság – Konzultáció – Tűzifa Ellátási Láncok – Trendek és Technológia
A fa egy nagyon értékes nyersanyag, amelyre nagyobb az igény, mint valaha. De vajon mi a legbiztonságosabb módja a kitermelésnek, mi a leggazdaságosabb módja a feldolgozásnak, és mi a legjobb módszer az értékesítésre? Miképpen kell egy erdőn úgy gazdálkodni, hogy az fenntartható módon fejlődjön, egyezzen a társadalmi igényekkel és a jövő generációi számára is elérhető bevételi forrás legyen?

Az idei Agritechnica szakkiállításon a 26-os csarnokban valamint a szomszédos szabadtéri területen, fedett helyszínen, a DLG Erdészeti és Faanyag Információs Központ ismét a megoldások bemutatásával fog választ adni az iménti fontos kérdésekre.

Középpontban a biztonság
A csarnokban és szabadtéren egyaránt számos izgalmas bemutató fog fókuszálni a biztonságra. Szabadtéri körülmények között szimulátor segítségével, szakértők fogják demonstrálni a favágás legbiztonságosabb módját. A csarnokban pedig a Rottenburgi Egyetem tart bemutatót a vágásbiztos munkaruhákról kísérletek és nagysebességű kamera segítségével, kiemelve a minőségbeli különbségeket.

Tűzifa ellátási láncok összehasonlítása
A szabadtéri terület eseményein a hangsúly a kitermelt faanyagból történő tűzifa előállításának, és a szállításra, illetve értékesítésre történő előkészítés leggazdaságosabb folyamatának a bemutatásán lesz. Naponta négy alkalommal láthatók a különböző feldolgozási folyamatok.

Szabadföldi tesztek: ergonómikus erdészeti felszerelések
Milyen munkákra a legalkalmasabbak az egyes fakitermelő eszközök, és hogyan kell őket használni? Nagy tapasztalattal rendelkező erdészeti szakemberektől kaphatunk választ a kérdésre a 26-os csarnokban található Erdészeti és Faanyag Információs Központban, ahol gyakorlatban is láthatjuk az eszközöket. A magas gallyazás megtérülő befektetés lehet, amely növeli a fa értékét az erdőben. De miképpen kell elvégezni, és milyen eszközökre van szükségünk? Vajon az akkumulátor technológia folyamatos fejlesztése nyújt-e számunkra új és vonzó megoldásokat? Fedezd fel magad – szakértői útmutatással – az Erdészeti és Faanyag Információs Központban!

Információs pontok az erdőtulajdonosok számára
Kérdései vannak az erdőgazdálkodással kapcsolatban? Esetleg a biztonságos munkavégzésről, technikai és pénzügyi támogatásokról, illetve technológiai vagy marketing ügyekkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Akkor keresse fel az Erdészeti és Faanyag Információs Központot, ahol a DLG Erdészeti részleg, az AGDV, illetve a Rottenburgi Egyetem szakértői állnak a rendelkezésére, hogy tanácsokat adjanak.

Fordította:
Kocsi István, angol-magyar szakfordító
www.kocsiistvan.webs.com
kocsiistvan@freemail.hu

Forrás:
https://www.agritechnica.com/en/programme/infozentrum-forst-und-holz/

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?