Zambó Pétert választotta elnökévé az OEE – Mocz András a magánerdős elnök

oee_szavazas_2Az eddigi elnöknek, Zambó Péternek szavazott bizalmat a következő négy éves időszakra az Országos Erdészeti Egyesület küldöttgyűlése a 2014. november 28-án tartott tisztújításon.

Zambó Péter így a második ciklust kezdi az Egyesület elnökeként. A küldöttek az országos vezetőség többi tagját is megválasztották, amelynek eredményeként mind az Elnökségbe, mind az Ellenőrző Bizottságba több új ember is bekerült.

Az Országos Erdészeti Egyesület 2014. november 28-án megválasztott Elnöksége:

Zambó Péter – elnök

oee_szavazas_1Kiss László – általános alelnök

Andrésiné dr. Ambrus Ildikó – technikus alelnök

Mocz András – magánerdős alelnök

dr. Oroszi Sándor – az Erdészeti Lapok szerkesztő bizottságának elnöke

Dobre-Kecsmár Csaba – régióképviselő, Észak-Magyarország

Gencsi Zoltán – régióképviselő, Észak-Alföld

Köveskuti Zoltán – régióképviselő, Nyugat-Dunántúl

Spingár Péter – régióképviselő, Dél-Dunántúl

Szabó Tibor József – régióképviselő, Dél-Alföld

Szentpéteri Sándor – régióképviselő, Közép-Magyarország

Az Országos Erdészeti Egyesület 2014. november 28-án megválasztott Ellenőrző Bizottsága:

Bak Julianna – EB elnök

Ferenczi Tamás – EB tag

Kolozsvári Ákos – EB tag

Kovácsné Schultheisz Margit – EB tag

Vaspöri Eszter – EB tag

Az új Elnökség 2015. január 1-ével veszi át hivatalát, addig a leköszönő Elnökség ügyvivőként folytatja a működést, és előkészíti az átadás-átvételt.

oee_szavazas_2

Újonnan megválasztott elnökként Zambó Péter visszatekintve értékelte az elmúlt négy év eredményeit, és felvázolta a következő időszakra vonatkozó elképzeléseket. Ezek között kiemelt helyen említette egy erdész idősotthon alapításának tervét a Sopronhoz tartozó Új-Hermeszen, valamint az Alkotmány utcai Székház kérdésének rendezését. Az Egyesületi életen belül a szakosztályok működésének kérdését, működési támogatásuk feltételeinek megteremtését nevezte fontos feladatnak. Az új elnökség megkezdi a felkészülést az Egyesület alapításának 2016-ban esedékes 150 éves évfordulójára. Ennek keretében megvizsgálják egy erdélyi vándorgyűlés megszervezésének lehetőségét, és kiemelt programként kezelik a Bedő Albert Emlékház létrehozását a Kovászna megyei Kálnokon. A Kárpát-medencei kapcsolatokat további határon túli helyi csoportok alapításával igyekeznek szorosabbra fűzni. Az érdekképviseleti munkában az erdészeti szakképzés helyzetére és az erdei iskola mozgalom népszerűsítésére helyezik a hangsúlyt.

A szavazatszámlálás szünetében bemutatták Madas András örökös tiszteletbeli elnök emlékiratainak most megjelent elő kötetét. Madas Katalin, a kéziratot felajánló és gondozó család képviseletében átvette a kötet első példányát, és röviden ismertette annak tartalmát. Dr. Sárvári János a könyv szerkesztésének folyamatát mutatta be. A kötet ünnepélyes átadására 2014. december 4-én kerül sor a Wagner Károly Erdészeti Szakkönyvtárban, de az OEE titkárságon 2500 forintos áron már most beszerezhető.

A küldöttek döntöttek még a 2015. évi tagdíjról, amelyet az elnökség javaslata alapján, az alacsony inflációra való tekintettel nem változtattak. Így az aktív dolgozók évente 9600, a nyugdíjasok 3600, míg a tanulók és határon túli tagok 1200 forint tagdíjat fizetnek a 2015-ös évben is.

(Forrás: Országos Erdészeti Egyesület)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?