Trófeaszemle az Egererdő Zrt. területén - 8,77 kg-os volt a legnagyobb bika

Az EGERERDŐ Zrt. idén harmadik alkalommal tartotta meg trófeaszemléjét Gyöngyössolymoson, a Nagyhalmaj tisztáson október 10-én. Az elmúlt évek legeredményesebb gímszarvas bőgési időszakának tekinthető az idei.
Trófeaszemle az Egererdő Zrt. területén - 8,77 kg-os volt a legnagyobb bika
A rendezvényt vadászkürtösök nyitották meg, majd Dudás Béla, a Mátrafüredi Erdészet vezetője köszöntötte a megjelenteket. Tőle Dr. Jung László vezérigazgató vette át a szót, végül Ifj. Nagy Károly vadászati előadó ismertette a gímszarvas bőgés eredményeit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A trófeák átlagsúlya 70 dkg-mal magasabb a korábbi évek átlagánál - derült ki a rendezvényen. Az elejtett bikák száma is több, mint a tavalyi időszakban. Az EGERERDŐ Zrt. területén esett bikák közül a Mátrafüredi Erdészet erdeiben került terítékre a legnagyobb - 8,77 kg-os trófeasúllyal. Az érmes trófeák aránya 33%, ami szintén örvendetes eredmény. OLYMPUS DIGITAL CAMERA A vendégek festői környezetben tekinthették meg a kiállított 96 gímbika trófeáját, ezzel is tisztelegve a magyar erdők koronás királyának. (Sajtóközlemény - Egererdő Zrt. - Erdő-Mező Online) erdomezolike