Épülő lőtér, bálványfa, közjóléti beruházások és erdészeti kutatás a KAEG Zrt.-nél (VIDEÓ!)

pannonhalmaAz idei évben az Erdő-Mező Online és Magazin Szerkesztősége is meghívást kapott az Országos Erdészeti Egyesület és az Erdészeti Lapok sajtókirándulására.

A kiváló hangulatú és szakmailag magas szintű program a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészeténél kezdődött, ahol többek között a készülő lőteret mutatták be az újságíróknak.

A KAEG Zrt. területén természetesen emellett is számos közjóléti létesítmény várja a kirándulókat, természetszeretőket. Bár a fakitermelés, az erdőgazdálkodás gazdaságilag fontosabb, közjóléti tevékenység nélkül azonban elképzelhetetlen lenne a munka.

A sajtókirándulás második napján a Győri Erdészet területén zajlottak a szakmai bemutatók. Kiemelt téma volt a bálványfa visszaszorítása, amelynek több módszerét is alkalmazzák az állami erdőgazdaságnál. A nap hátralevő részében a fafajcserével és a Szigetköz vízpótló rendszerével is megismerkedhettek az újságírók, utolsó állomásként pedig egy Audi által támogatott kísérleti területet mutattak be az erdészet munkatársai.

A két napos sajtókiránduláson természetesen sok más téma is felmerült: az akác mellett többek között a hódprobléma is. Reméljük, a szakmai program révén sok hasznos információ jut el a nem szakmabéli érdeklődőkhöz is.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?