Dioráma és új szobák az ajkai Hubertus Erdei Iskolában

hubertus_erdei_iskolaFekete István-diorámát és hat kétágyas szobát alakított ki a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nagyszabású közjóléti fejlesztéseinek keretében az ajkai Hubertus Erdei Iskolában.

Az erdei iskola a Kab-hegy nyugati lábánál, Ajka központjától hét kilométerre található az erdő mélyén.

A 149 millió forintos fejlesztés keretében az iskola épületegyüttese mellett egy a Bakony élővilágát szemléltető, Fekete István (1900-1970) íróról elnevezett diorámát alakítottak ki, amely élethű modellek, állat- és növénypreparátumok, multimédiás, számítógépes, gyermekek, fogyatékosok által is kezelhető animációk, interaktív tablók, érintőképernyő és más informatikai eszközök felhasználásával mutatja be az erdő életét. Ezen belül 105 négyzetméteren 38 állatfaj 58 egyedét teljes alakban, eredeti élőhelyük megjelenítésével.

Az alapszint iskolásoknak készült, a bővített rész vadászvizsgára készülőknek, szakmai érdeklődőknek nyújt információkat idei szakmai publikációkkal aktualizálva, külön irodalmi összefoglalóval. Az anyag olvasható magyar és angol, valamint rövidesen német nyelven is.

A tematikus bemutatóhely az iskolai nevelés mellett a környék turisztikai kínálatát is gazdagítja – hangsúlyozta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Verga Zrt.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?