A puszta fővárosában tartották meg a III. ERDŐSZ Napot (+KÉPEK)

erdosznap2Hortobágyon találkoztak az észak-alföldi erdészek: a „puszta fővárosában” szombaton rendezték meg a III. Regionális ERDŐSZ Napot. A rendezvényen az Országos Erdészeti Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok-, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei tagjai vettek részt.

A vendégeket elsőként Vincze Andrásné, Hortobágy polgármestere köszöntötte, majd Gencsi Zoltán nyitotta meg a programot. Az OEE elnökségi tagja egyebek mellett azt mondta: a három megyében mintegy 240 ezer hektár erdő van 600 erdész kezére bízva. 150 ezer hektár magántulajdonú, a többi pedig állami erdőterület.

erdosznap1

A rendezvényen a térség erdészeti társaságai, a NEFAG Zrt. és a NYÍRERDŐ Zrt. mellett a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság valamint az Erdészeti Tudományos Intézet munkatársai is ott voltak, de a magánerdő tulajdonosok is képviseltették magukat.

erdosznap4

A nyugdíjas szakemberek közül Dr. Gencsi László, a soproni egyetem növénytani tanszékének nyugalmazott oktatója és a 93 éves Dr. Tóth Béla, az ERTI Püspökladányi Kísérleti Állomásának korábbi igazgatója is részt vett a programon.

erdosznap7

A vendégeket a Hortobágyi Délibáb Népdalkör, a Bürkös népzenei együttes és Bárdosi Ildikó népdalénekes műsora szórakoztatta. A legkisebbeket kézműves foglalkozásokkal, népi játékokkal, kiserdész vetélkedőkkel várták a szervezők.

erdosznap2

erdosznap5

erdosznap6

erdosznap8

(Erdősz-nap, Hortobágy Facebook oldal; Vereb István)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?