Hat éven belül másfél milliárd fát ültetnek el

May0nHat év alatt hozzávetőleg másfél milliárd facsemetét ültetnek el a Fülöp-szigeteken, hogy ellensúlyozzák az erdőirtást.

A délkelet-ázsiai ország kormánya által indított kezdeményezés másfél millió hektáros földterületet ölel fel – közölte a kabinet környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára. Az ország vezetésének célja csillapítani a Fülöp-szigeteken tapasztalható súlyos környezetvédelmi gondokat.

„Erdeink kiterjedése az utóbbi száz évben 30 millió hektárról alig 7,2 millió hektárra apadt, a veszteség a szárazföldi területeink negyedét teszi ki” – fogalmazott Demetrio Ignacio, hozzátéve, hogy a Fülöp-szigetek rendelkezik a második legkevesebb erdővel a térségben.

A politikus beszélt arról is, hogy bár a Fülöp-szigetek világszerte ismert nagy kiterjedésű korallzátonyairól, azok 40 százaléka rossz állapotban van, és csak a zátonyok két százalékáról mondható el, hogy egészséges, sőt kiváló állapotnak örvend. Ignacio sajnálkozott amiatt, hogy a szigetország biológiai sokféleségét – amely az egyik leggazdagabb a földön – számos veszély fenyegeti. A nagyvárosok – mint Manila – nem birkóznak meg a szennyezés okozta gondokkal, emiatt például sok helyen az egészségre káros a víz.

A környezet egyre romló állapota felborítja az ökoszisztémát, egészségügyi gondokhoz vezet, súlyosbítja a szegénységet és növeli a természeti katasztrófák számát – mutatott rá a politikus.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?