Mérgezett ölyv, és rétihéja tetemek Geszt határában

egerszlyv-2Egyelőre ismeretlen tettesek három barna rétihéját, illetve egy egerészölyvet mérgeztek meg. A Magyarországon védett madarak tetemeit vasárnap délután a Dalerd Zrt. éppen területet ellenőrző hivatásos vadásza vette észre Geszt határában, a magyar-román államhatár vonalának szomszédságában, a román oldalon.

A tetemeket Geszt határában a Szalontai út végében a határvonal mellett fedezte fel a hivatásos vadász, aki azonnal értesítette a rendőrséget, illetve a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársait. A madártetemek mellett mérgezett húsdarabokat találtak a társhatóság értesítése alapján a helyszínre érkezett román határrendőrségi szervek.

A mérgezett madarak tetemeit a román határrendőrség munkatársai szállították el, a tetemek további vizsgálatáról – minden bizonnyal – a Nagyváradi Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai intézkednek.

A barna rétihéja, illetve az egerészölyv hazánkban egyaránt védett madárnak minősül. A barna rétihéja természetvédelmi értéke egyedenként 50 ezer forint, míg az egerészölyvé 25 ezer forint.

(hir6.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?