Remélhetőleg nem csökken majd az erdőre fordítható támogatási összeg

erdeszetA Darányi Ignác Terv-Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Monitoring Bizottságának Erdészeti Albizottsága (DIT-ÚMVP MB Erdészeti Albizottság) 2013. február 19-én a VM-ben tartotta meg soros ülését, melyen minisztérium Vidékfejlesztési Főosztályának munkatársa, dr. Maácz Miklós, az Unió 2014-2020 programozási időszakának várható szabályairól és a 2014. év átmeneti rendelkezéseiről adott tájékoztatást.

Ezután a VM-Agrárfejlesztési Főosztály, az MVH, illetve a NÉBIH-Központi Erdészeti Igazgatóság képképviselői informálták a bizottsági ülésen résztvevőket a jelen programozási időszak eddigi programjairól és a támogatáslehívás eddig elért eredményeiről.

Két kiemelendő gondolat hangzott el:

A jövő programozási időszakra vonatkozósan talán van esély, hogy ne csökkenjen az erdőre fordítható támogatási összeg, de/és az állami erdőterületek (gazdálkodói)  számára biztosan nem nyílnak új jogcímek a 2007-2013 időszakhoz képest.

A jelen programozási időszakban a forrásfelhasználással jól teljesít az ágazat a többi országhoz képest, de abszolút értelemben olyan elmaradásban vagyunk, hogy elvonásokra kerül sor várhatóan más ágazatok javára.

(Forrás: Országos Erdészeti Egyesület; Mizik András)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?