Az Ipoly Erdő is tűzifát adományozott a rászorultaknak

tuzifaipolyerdoMég javában tart az idei fagyos, havas tél, nem szabad megfeledkeznünk azokról, akik számára az otthon melegének biztosítása szinte lehetetlen feladat. Közösen kell tennünk azokért a környezetünkben, akik veszélybe kerülhetnek a fűtés hiánya miatt. A leginkább rászorultaknak a kormányzat már a tél kezdetétől segíteni kíván, az állami erdőgazdaságok bevonásával, amiben Nógrád megye térségében az Ipoly Erdő Zrt. közreműködik.

Ezt a célt szolgálta az 59/2012. (XI. 28) BM rendelet, mely szerint, az állami erdőgazdaságok segítségével, a pályázó önkormányzatok február 15-ig kedvezményesen juthattak tűzifához.

A Cserhát és a Börzsöny térségében az Ipoly Erdő Zrt. közel 20 ezer mázsa tűzifát szállított ki mintegy száz önkormányzathoz, melyet azok a szociálisan leginkább rászorulók között osztanak el. A jó minőségű, keménylombos tűzifa nagy segítséget jelent a nagycsaládosok, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, vagy éppen az időskori járadékban részesülők számára.

Természetesen így is lehetnek olyanok, akik nem kerültek a jogszabály által megnevezett jogosultak körébe, azonban szükséget szenvednek. Közöttük az erdőgazdaság a Katolikus Karitász és más alapítványok segítségével, közel 500 mázsa tűzifát tudott szétosztani.

Az akciók hatására kevesebben fognak szenvedni a hidegtől, és várhatóan az illegális fakitermelések mennyisége is csökkenni fog. Köztudott, hogy tűzifa, mint energiaforrás megújulónak minősül és a reneszánszát éli.  A hazai erdőket szigorúan szabályozott, fenntartható keretek között kezelik az erdészek, így hosszú távú fennmaradásuk megnyugtatóan biztosított.

(ipolyerdo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?