Sikeres vaddisznó befogás a Pilisi Parkerdőnél

vaddisznobefogA Pilisi Parkerdő Zrt. Szentendrei Erdészete a belterületi vadkárok megelőzésére vadbefogókat üzemeltet. Különösen jó fogásnak számít, hogy a Leányfalu lakott területén létesített vadbefogó négy fiatal vaddisznó kocát ejtett zsákmányul. A vaddisznók a szállítást követően egy vadaskertbe kerültek, távol a lakott településektől.

A vaddisznók előszeretettel költöznek be a lakot területeken található felhagyott, bokros, erdős területekre. Itt a települések mentén élő vadak túrásukkal bosszúságot okozhatnak a hétvégi kiskerteket művelő ember számára. Ezt megelőzendő hatékony módszer a vadbefogás. Leányfalu térségében a rendszeresen beköltöző vaddisznók számának visszaszorítása érdekében vadbefogót üzemeltet a Pilisi Parkerdő Zrt. Szentendrei Erdészete.

vaddisznobefog

2013. február 14-én reggel négy koca került a vadbefogóba, ami azért számít jó fogásnak, mivel a kocák hamarosan megellik malacaikat és ezek már nem a település környékéhez fognak kötődni. 2012-ben több mint 100 vaddisznót fogott be a Pilisi Parkerdő Zrt. Szentendrei Erdészete.

Az állami erdőgazdaságnál kérik az erdőhöz közel élőket, hogy segítsék a vaddisznók lakott területtől való távol tartását. Erre vonatkozó tanácsokat a parkerdo.hu oldalon a Vaddisznó GYIK menüpont alatt olvashatnak.

(parkerdo.hu nyomán)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?