Támogatás igényelhető a fiatal erdők állományneveléséhez február 1-jétől

erdoooVissza nem térítendő támogatás igényelhető a fiatal erdők állományneveléséhez február 1-től – hívja fel az erdőgazdálkodók figyelmét a Magyar Agrárkamara legfrissebb tájékoztatójában.

A közlemény szerint a vissza nem térítendő támogatás az erdők gazdasági értékét növelő befejezett ápolásra, tisztításra és törzsnyesés céljára igényelhető.

A támogatás mértékének meghatározása erdőrészletenként, területi kategóriák alapján történik. Ezeket az idevonatkozó VM rendelet rögzíti. Az erdőrészletenként maximálisan megítélhető támogatás mértéke 83 és 8000 euró – azaz – mintegy 25 000 és 2,4 millió forint – között van. A jóváhagyható támogatás összege egy ügyfél számára – egy támogatási kérelem benyújtási időszakban beadott kérelme alapján – legfeljebb 70 000 eurónak megfelelő összegű forint, de legfeljebb 21 millió forint.

A támogatást az erdőgazdálkodó – azaz az erdészeti hatóság által vezetett erdőgazdálkodói nyilvántartásban szereplő tulajdonos vagy jogszerű használó – igényelheti. Emellett az is, aki legalább 20 hektár olyan erdőrészlet területén gazdálkodik, amely magán- vagy önkormányzati tulajdonban van. A legkisebb támogatható terület tevékenységenként 1 hektár. Az erdőrészletek minimális mérete 0,3 hektár.

A támogatási kérelmet ez év február 1. és február 28. között a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által rendszeresített nyomtatványon az erdőrészlet elhelyezkedése szerint illetékes erdészeti igazgatósághoz postai úton kell benyújtani egy példányban – tartalmazza a közlemény.

Az Erdő-Mező Online néhány napja már írt a támogatásról a MEGOSZ közleménye alapján!

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?