Rendőrlovasok járőröznek a Mátrában

lovasrendorA Mátrában és a Mátraalján rendőrlovasok járőröznek, ahová a tél időben nehezen lehet eljutni a rend őreinek.

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának Lovas alosztályának munkatársai Heves megyében, a Mátraalján járőröznek, hogy visszaszorítsák a hétvégi házak, fa- és szőlőkaró lopásokat és az  időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményeket. Segítik és együttműködnek a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársaival, akikhez mintegy 750 négyzetkilométeren 25 település és körzete tartozik.

A téli hónapokban az időjárás miatt is nehezen járható területeken jó szolgálatot tesznek a lovasok, akik a nehéz terepen is boldogul és megnehezítik a bűnözök életét.

Az elmúlt időszakban az ország egyre több részére jutottak el, ahol megjelenésükkel jelentősen javították a körzeteket közbiztonságát, melynek hatását később is érezték helybéliek. A felvételeken Tóth Krisztián  rendőr zászlós „Volga” névre és Gombos Tamás rendőr törzsőrmester „Újonc” névre hallgató lova látható a Mátraalján szolgálat közben, Gyöngyösoroszi térségében.

(heol.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?