Keresési találatok erre a cimkére: hajtóvadászat

Gyermekotthonok felújításában nyújtanak segítő kezet az erdészetek

Néhány év alatt az ötödik gyermekotthon felújításában működnek közre az állami erdészeti társaságok, illetve az Agrárminisztérium. Öröm és megtiszteltetés ebben a munkában részt venni – jelentette ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon épületfejlesztését bejelentő sajtótájékoztatón.

Tovább >>>

Fejére zuhant egy faág, elhunyt az erdészeti dolgozó

Szombat reggel meghalt egy 33 éves erdészeti dolgozó Rimaráhó (Hrachovo) közelében, miután a fejére zuhant egy faág.

Tovább >>>

A STIHL ad otthont az OEE és a NAK erdészeti gépbemutatójának

Az Agrárgazdasági Kamara és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényének ad otthont októberben az Andreas STIHL Kft. Az eseményen az erdészeti gépeket gyakorlatorientáltan mutatják be az érdeklődőknek. 

Tovább >>>

Gyérítésre tervezve - Hatékony harvester-forwarder kombináció Zala erdeiben

Egyre több helyen állnak munkába VIMEK gyérítési gépek Magyarországon. Zala megyében ráadásul egy új harvester-forwarder páros működik, amit a nyáron be is mutattak a térség erdészeti vállalkozóinak. 

Tovább >>>

Nyolcezer sorfát ültetnek el a településfásítási program őszi időszakában

Tovább zöldülnek a hazai kistelepülések. Szeptember első hetében megkezdődött a Településfásítási Program harmadik ütemének őszi ültetési időszakában ültetendő sorfák kiszállítása az önkormányzatokhoz. 

Tovább >>>

A Komatsu továbbfejlesztette az S92 harvesterfejet
Támogatott tartalom

A Komatsu továbbfejlesztette az S92 harvesterfejet

A Komatsu S92 egy bevált és népszerű harvesterfej, megbízható és szervizbarát kialakítással. A 2024-es modellfrissítés számos új funkciót és fejlesztést vezet be, amelyek még megbízhatóbbá és termelékenyebbé teszik a fejet, beleértve a vadonatúj Constant Cut fűrészegységet. 

Tovább >>>

Északerdős diadal a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság utolsó regionális fordulójában

Hagyományos időpont, hagyományos helyszín, hagyományos kánikula, hagyományosan nehéz faanyag és hagyományosan jó hangulat. Augusztus utolsó szombatján Bükkzsércen rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság utolsó regionális fordulóját. Augusztus 26-án ezúttal az Északerdő Encsitűz csapata diadalmaskodott, méghozzá magabiztos szerepléssel, míg mögöttük a Délbükki 100+ és a STIHL-US Team gárdája végzett.

Tovább >>>

Remekeltek a Vérteserdő képviselői a lőbajnokságon

A gyenesdiási Sportlőtércentrumban rendezték meg a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Többtusa Lőbajnokságának idei 6. fordulóját, melyet a Bakonyerdő Zrt. szervezett.

Tovább >>>

Hamarosan megépül a világ legmagasabb, fából készült szélturbinája

A svéd, „Modvion” nevű startup építi a világ legmagasabb, fából készült szélturbináját, amely idén készül el – hívja fel a figyelmet az itbusiness.hu. Azért építik ebből az anyagból, mert a fa – fajsúlyarányosan – erősebb, mint az acél, és nem problematikus az újrahasznosítása.
 

Tovább >>>

Ugrásszerűen megnövekedett idén a Soproni Egyetemre felvett diákok száma

Kimagasló eredménnyel zárult a Soproni Egyetemen a 2023-as általános felvételi eljárás.  

Tovább >>>

Új generáció a dobogón, Strúbel Bence ismét győzött – Ilyen volt a karádi STIHL Timbersports favágó verseny

Meglepő hibázások, fülledt meleg, feladott továbbjutás, kétszer is kieső versenyző, hibátlan bajnok és új generációs dobogósok. Röviden így lehetne összefoglalni a július 29-i, karádi STIHL Timbersports felkészülési versenyt, amit megkérdőjelezhetetlenül a 21 éves Strúbel Bence nyert meg - zsinórban a negyedik felnőtt megmérettetését. Mögötte a mindössze egy éve versenyző dányi Szabó Péter állhatott dobogóra, míg Andráska Zoltánnak is meglett a régóta áhított dobogós eredmény.

Tovább >>>

Több tucat facsemetét rongáltak meg az Újtelepi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő Zrt. idén májusban az atlétikai világbajnokság szervezőivel közösen 40 facsemetét ültetett el a XX. kerületi Újtelepi Parkerdőben. A faültetés az atlétikai világszövetség, a World Athletics fenntarthatósági stratégiájának és a Pilisi Parkerdő Városierdő-fejlesztési Programjának közös, jelképes akciója volt. Most azonban ismeretlen tettesek a facsemeték kétharmadát elpusztították. 

Tovább >>>

Leginkább az erdő- és szántóterületek drágultak tavaly

Tavaly 19 százalékkal kevesebb tranzakció keretében 21 százalékkal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint egy évvel korábban, az árak emelkedése viszont továbbra is töretlen, 2022-ben 3,2 százalékkal nőtt az eladott termőföldek átlagos hektárára - derül ki a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingatlanforgalmi adatbázisát dolgozta fel.

Tovább >>>

A Ponsse lesz az első erdészeti gépgyártó, amely SSAB fosszilis mentes acélt használ

Az SSAB és a Ponsse Plc egyesítette erőit egy olyan partnerség jegyében, amelynek részeként az SSAB 2026-tól fokozatosan fosszilis mentes acélt szállít a Ponsse számára – hívja fel a figyelmet a gyártó.

Tovább >>>

Már az első fordulóban az élre állt a Bakonyi Bogvágó Banda a keszegi fakitermelő versenyen

Idén visszatért a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság egyik legrégibb helyszíne is, hiszen 12. alkalommal zúghattak fel a motorfűrészek a Nógrád megyei Keszeg településen. A versenysorozat talán legjobb hangulatú regionális fordulóján nagy meglepetés nem történt, a tavalyi döntőn első tízben végző Bakonyi Bogvágó Banda már az első fordulóban az élre állt, és a délután folyamán még javítani is tudott, míg a vetélytársak rontottak a második körben.

Tovább >>>

<< < 2. / 38. oldal > >>