Más erdejében vágta a fát, de a mezőőr tetten érte

falopas_hajdu_1Az elítélt férfi csak két általános iskolai osztályt végzett el, írni-olvasni nem tud, nem dolgozik, alkalmi munkát sem végez. Többször volt büntetve, jelenleg rablás miatt folyik ellene büntetőeljárás.

Lopás vétségének kísérletében mondott ki bűnösnek a Szekszárdi Járásbíróság egy 28 éves férfit, és ezért, az ügyészi indítvánnyal egyezően, négy hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott feltételes szabadságra legkorábban a büntetés háromnegyed részének, de legkevesebb három hónapnak a kitöltése utáni napon bocsátható feltételes szabadságra, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. Az ítélet jogerős.

A férfi más ügyben letartóztatásban van, rablás miatt folyik ellene eljárás a Szekszárdi Rendőrkapitányságon.

Az előkészítő ülésen a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, a tárgyalás jogáról lemondott, de mivel felmerült, hogy esetleg kóros elmeállapotú, ezért a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta. A szakértői megállapítás szerint azonban a férfi alacsony iskolai végzettsége ellenére rendelkezik a mindennapi élethez szükséges gyakorlati készségekkel. Sem a bűncselekmény elkövetésének idején, sem jelenleg nem szenved elmebetegségben, gyengeelméjűségben, szellemi leépülésben, tudat­zavarban, vagy személyiségzavarban. Képes tettei következményeinek a felismerésére és az ennek megfelelő magatartás tanúsítására.

szekely_falopas_2

Az általános iskola két osztályát végezte el, írni, olvasni nem tud, nőtlen, egy kiskorú gyermeke van, akit az édesanyja nevel. A férfi a testvére háztartásában él, ő is tartja el, mert a vádlottnak munkahelye nincs, alkalmi munkát sem végez. Különös és többszörös visszaeső. A különös itt, szó jogi értelemben azt jelenti, hogy már korábban is elítélték lopásért. Legutóbbi büntetései közt szerepel, hogy 2015-ben a bíróság kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Egy évvel később szintén lopás miatt 91 nap elzárást kapott.

Tavaly április 25-én a mezőőr tetten érte, amint egy magántulajdonban lévő erdőben keretes kézi fűrésszel akácfát vágott ki. Mivel tetten érték, a kivágott fát nem tudta elvinni. A kár megtérült, mert a fát átadták az erdő tulajdonosának.

 

(teol.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?