Életműdíjjal ismerték el Halápi Nándor szakmai munkáját Szegeden

kiss_ferenc_erdeszetiSzeged Megyei Jogú Város júniusi közgyűlésén Botka László polgármester több évtizedes, kiemelkedő pedagógusi, oktatói, nevelői tevékenységek elismeréséül adott át pedagógus-életműdíjakat. A díjat ezúttal Bálóné Jánosi Veronika, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának nyugalmazott tagóvoda-vezetője,, Melega Jánosné, a Béke Utcai Általános Iskola nyugalmazott matematika–kémia szakos tanára, valamint Halápi Nándor, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium nyugalmazott igazgatója kapta meg.

A Szeged Városi Televízió Körút című közéleti, kulturális magazin július 2-i adásában Halápi Nándor nyugalmazott igazgató elmondta: “a pedagóguspályán az iskolában, az oktatásban, a nevelésben mindig meg kell találni azokat a módszereket, stílust, amivel eredményt lehet elérni.” A műsorvezető kiemelte, hogy Halápi Nándor korszakos jelentőségű volt az erdészeti iskolában, minden szintet bejárt. Mérnöktanárként kezdte, volt kollégiumnevelő, igazgatóhelyettes, és 20 évig igazgató.

Halápi Nándor

Halápi Nándor

“A pedagóguspályán az igazi eredménynek azt tartom, amikor a végzés után 20 év múlva visszajönnek a gyerekek, és azt mondják, hogy a tanár úrtól ezt tanultam, és nagyon szépen köszönöm a tanár úrnak. Ezt tartom a tanári pálya igazi csúcsának. Nagyon jó gyerekekkel foglalkozni, hiszen a gyerekek hálásak, és megérzik azt, ha igazi értéket kapnak.” – mondta el Halápi Nándor.

(www.szeged.hu, www.vtvszeged.hu, www.kissf-szeged.sulinet.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?