Koronavírus – Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól, de az erdészeti munkák végezhetők

nyirerdo_faKijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő arról is beszélt, hogy “elviselhető módon” próbálják elválasztani az időseket a fiataloktól. Ezért közölte: az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. Ebben az időszakban más nem mehet be ezekbe.

Az Erdő-Mező megnézte a rendeletet, ami szerint alapos indok a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben történő vásárlás.

Ugyancsak megengedett a gépjármű- és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek, valamint berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele.

kijarasi_tilalom

(MTI)

Hozzászólások

hozzászólás

1 Hozzászólás “Koronavírus – Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól, de...

  1. Quercus szerint:

    Mindenki nyugodjon le, nincs semmi gond.

    A MEGOSZ honlapján legalább is nem lehet semmi ilyesmit olvasni.

Vélemény, hozzászólás?