FIGYELEM! Kezdődik a 2021-2027 közötti erdészeti támogatási időszak tervezése

erdeszeti_tamogatas_7Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében a 2021-2027 közötti közös agrárpolitika erdészeti támogatásainak megalapozása céljából ágazati helyzetértékelő rendezvényre kerül sor 2019. december 12-én.

A rendezvényen az Agrárminisztérium erdészeti szakterületért felelős részlege, az erdészeti igazgatás és kutatás, valamint az erdészeti szakmai szervezetek képviselői ismertetik az ágazat helyzetéről – erősségeiről, gyengeségeiről, lehetőségeiről és kockázatairól – készített értékeléseiket. A rendezvény második felében lehetőség lesz az elhangzott értékelések megvitatására, illetve kiegészítésére. Az ágazati helyzetértékelés később beépül a teljes agrárium helyzetéről készített átfogó értékelésbe, és megalapozza a 2021-2027 közötti KAP-időszak erdészeti támogatási lehetőségeit.

agrartamogatas

A közös agrárpolitika kialakításához az Európai Bizottság előzetesen meghatározott 9 fő célkitűzést. A helyzetértékelés ezekkel a célokkal összhangban készül el

Gazdasági célok:

1.    Tisztességes jövedelem biztosítása az agráriumban
2.    Versenyképesség növelése
3.    Termelők helyzetének javítása az értékláncban

Környezeti célok:

4.    Klímaváltozás mérsékléséhez való hozzájárulás
5.    Fenntartható fejlődés és gazdálkodás a természeti erőforrásokkal
6.    Biológiai sokféleség, ökoszisztéma szolgáltatások, természeti értékek megőrzése

Társadalmi célok:

7.    Ágazat vonzóvá tétele a fiatalok számára, vidéki vállalkozások fejlesztése
8.    Vidék életlehetőségek, vidéki foglalkoztatás fejlesztése
9.    Agráriummal szemben támasztott társadalmi igények kielégítése

A rendezvény ideje és helyszíne: 2019. december 12., 9 óra, Erdészeti Információs Központ, Budapest, Budakeszi u. 91. A rendezvény nyitott, azon egy előzetes regisztrációt követően minden érintett ágazati szereplő részt vehet.

Amennyiben nem tud részt venni a rendezvényen, de szeretné, hogy az észrevételét, illetve javaslatát a helyzetértékelés során figyelembe vegyék, azt röviden, lényegre törően megfogalmazva elküldheti az erdeszet@nak.hu email címre.

(NAK)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?