Három év felfüggesztett börtönbüntetés a halálos vadászbalesetért

orvvadaszGondatlansága miatt halálos balesetet okozott egy olasz férfi, aki társaival együtt vadászott. Egyik társát lelőtte, egy másiknak pedig hajszálon múlt az élete – írja az Ügyészség oldala.

A férfi társaival együtt 2017. november 24-én este egy Kecskepusztán lévő erdőben vadászott. Sötét volt, az idő pedig párás, ködös, ami nehezítette a látási viszonyokat.

A vadászat befejezése előtt a férfi és segítője cserkelő vadászatra ment, amiről azonban nem szóltak társaiknak. Közben a fegyverük töltött és felhúzott állapotban volt.

A férfi ezalatt végig a segítője nyomában volt 1,5 méter távolságra. Amikor a vadászleshez értek, ahol egyik társa volt, a férfi hirtelen megbotlott, közben az ujja hozzáért a ravaszhoz, a lövés pedig eltalálta közelben lévő társát. A férfi rögtön belehalt súlyos sérüléseibe. Ráadásul a mellette álló segítőjét is majdnem megsebesítette, de ő végül szerencsésen megúszta baleset nélkül.

veszprem_orvvadasz_1

A férfi megszegte a vadászat szabályait, mivel a fegyvert csak lövés előtt szabad felhúzni, a vadászlest pedig tilos elhagyni a megbeszélt időpont előtt.

A férfi házi őrizetbe került, de 2018. március 28-án ezt megszegte és Olaszországba utazott, a tárgyalásokra pedig nem ment el. Az ügyészség 3 év felfüggesztett börtönbüntetést, illetve vadászattól való eltiltást, fegyverei elkobzását javasolja számára.

(ORIGO)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?