Interneten és újságban hirdették a tűzifát a csalók

tuzifaÜzletszerűen elkövetett csalás miatt indult büntetőeljárás egy pécsi férfi és élettársa ellen. A nyomozás adatai alapján egy 37 éves pécsi lakos a 33 éves élettársával közösen 2018 szeptemberétől különböző hírlapokban és internetes honlapokon hirdettek tűzifát eladásra.

A hirdetésekre jelentkező sértettek a tüzelő ellenértékét átutalták a megadott bankszámlaszámra, azonban a gyanúsítottak az árut egyetlen esetben sem szállították le és a kifizetett összeget sem utalták vissza a megrendelőknek. A csalással okozott kár több mint kétmillió forint.

A rendőrök az ügyben végzett adatgyűjtés alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, majd a nyomozók 2018. december 20-án a reggeli órákban pécsi otthonukban igazoltatták és elfogták a 37 éves férfit, valamint a 33 éves nőt.

tuzifa___vk

A párt a rendőrök előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták őket ki. Ellenük üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

(police.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?