Szeptember elején ismét lesz Bábolnai Gazdanapok – országos fakitermelő versennyel

babolna32Egy év kihagyás után 2018-ban ismét Bábolnán gyűlik össze az agrárszakma, hiszen a Bábolnai Gazdanapokat 31. alkalommal rendezi meg a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok. Már a pontos időpont is megvan: 2018. szeptember 5-8. A rendezvényen ezúttal országos fakitermelő verseny is lesz.

Idén a megszokott tematika mellett kiemelt szerepet kap a növénytermesztés: fajtakísérleti bemutatók, konferenciák és fórumok biztosítanak lehetőséget a termékek és szolgáltatások bemutatására, az érdeklődők megszólítására. Emellett, a 21. század mezőgazdaságának energetikai kihívásaira reagálva a szervezők a megújuló energiaforrásokra, különös tekintettel a napenergia-hasznosítás témakörére fókuszálnak.

 

Ezúttal is lesz szántóföldi gépbemutató, ráadásul a szervezők azt ígérik, hogy a gyakorlati rész még nagyobb hangsúlyt kap. Mindezek mellett az erdészeti és fakitermelő ágazat is minden eddiginél hangsúlyosabban jelenik majd meg, hiszen a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon rendezik meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság országos döntőjét. A Vértesi Erdő Zrt. már 2016-ban is kiállítóként vett rész a több napos programon, így azonban még jobban Bábolnára irányul a szakma figyelme.

A Smartfarm – Precíziós mezőgazdasági konferencia is gyakorlati bemutatóval bővül, amelynek részeként a hazai agrárium vezető cégei és szakemberei ismertetik közérthetően a legújabb kutatási és fejlesztési irányokat.

babolnai_gazdanapok_19

A 2018-as Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon is megjelennek a mezőgazdaságot kiszolgáló ágazatok, így nemcsak az aktuális gépkínálatról és újdonságokról, hanem a vetőmag-, a műtrágya- és a növényvédőszer-választékról, valamint a háttéripari cégek kínálatáról, termékeiről és szolgáltatásairól is átfogó képet kaphatnak a látogatók. Így például az öntözőberendezésektől a kertészeti szolgáltatásokon át a finanszírozásig minden terület képviselői megjelennek a kiállításon.

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?