Meghalt a háromszéki fakitermelő, akire munka közben dőlt rá a fa


stihl_gyula_2017_21Fakitermelés közben vesztette életét egy háromszéki férfi. A halálos munkabaleset csütörtök reggel történt a háromszéki Torja község közelében lévő erdőben, közölte Nicoleta Tolvaj Marin.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint a fakitermelésben dolgozó torjai férfire rázuhant egy farönk, amely a mellkasán találta el. A sérülthöz azonnal mentőt hívtak és a kézdivásárhelyi kórházba szállították, de életét nem sikerült megmenteni. Az esetet vizsgálja a rendőrség és a háromszéki Munkafelügyelőség is.

Ördög Lajos, a Munkafelügyelőség vezetője szerint a legtöbb munkabalesetet az építőiparban és fakitermelésben jegyezték. Tavaly Kovászna megyében 34 munkabaleset történt, ezek során két személy életét veszítette, egy esetben az áldozat rokkant maradt.

Mint kiderült a munkabalesetek többsége az alkalmazottak hibájából következett be, mert nem használtak védőfelszerelést, vagy nem megfelelő manővert hajtottak végre. De az okok között szerepel az alkalmazottak hiányos felkészítése és felszereltsége, vagy az, hogy a munkaadó nem biztosított megfelelő felügyeletet vagy nem ellenőrizte megfelelően alkalmazottai tevékenységét.

A háromszéki Munkafelügyelőség nemrégiben bejelentette, hogy felkeresnek és leellenőriznek minden olyan céget, amelynél az elmúlt öt évben munkabaleset történt. Az ellenőrzések június és november között zajlanak azoknál a vállalatoknál, ahol halálos kimenetelű, vagy hosszú távú munkaképtelenséget okozó, illetve kollektív balesetek történtek, mondta a főfelügyelő.

(maszol.ro)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?