Medve járt Gyergyószentmiklóson

medve_gyergyoNem mindennapi látványban volt részük a gyergyószentmiklósi piac környékén lakóknak 2017 első napján. Elsején este medvét láttak, nyomai jól kivehetőek voltak az egyik vendéglő kertjében is. A szakember arra figyelmeztet, hogy ha medvét látnának, értesítsék a hatóságot.

A zöldségpiac környéki lakók értesítették a vadászokat, rendőröket, csendőröket, hogy vasárnap medvét láttak az úton. A közeli Rozmaring vendéglő udvarára ment be a kerítésen átugorva a vadállat. Vasárnap este a hatóságok képviselői ott találkoztak, hogy az állat nyomait szemügyre vegyék.

„Vasárnap este nyolc óra után telefonon értesítettek a vadászok, hogy mielőbb jöjjek, nyissam ki a kaput, mert egy utcán kószáló medve nyomai a vendéglő kertjébe vezetnek. A jól kivehető nyomok a kert sarkától látszottak, ott ugrott be a medve, és végighaladt az udvaron” – ismertette Egyed András, a Rozmaring vendéglő vezetője.

Az esetről Birtalan István, az Országos Vadász és Sporthorgász Egyesület gyergyószentmiklósi kirendeltségének igazgatója elmondta, a nyomok alapján, fiatal, három év körüli medvéről van szó. A zöldségpiac és a vendéglő környékén látták az ottlakók, akik értesítették őt is. Elmondta: mire a helyszínre értek, a medvének már nyoma veszett.

A vadász felhívja a lakók figyelmét, ha bárhol nyomot látnak, vagy magát az állatot, azonnal értesítsék a hatóságokat. „Vadászokat, csendőröket, rendőröket, mindegy, hogy kit értesítenek, csak éppen ne kezdjenek saját szakállukra medvét kergetni” – hangsúlyozta a vadász, hozzátéve, hogy úgy tudja: vasárnap egyesek baseballütővel indultak a medve után.

(szekelyhon.ro)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?