2015: az EPSILON éve (+VIDEÓ)

palfinger_3Minden okuk megvan a derűlátásra az osztrák PALFINGER erdészeti- és hulladékrakodó daru gyártó egységének, az EPSILON-nak. A jelenleg ismert rendelés-állomány alapján az EPSILON termelése 2015-ben túlszárnyalhatja a korábbi 2009-es csúcs év 3.000 darabos álomhatárát.

Ehhez 3 tényező együttes jelenléte volt szükséges.

1) a piac: A 2009-2010-es megtorpanás után lassan újraéled a piac, és mind Európában, mind a tengeren túlról újra szignifikánsan nő az EPSILON-hoz érkező megrendelések száma.

2) a termék: a világ immár lényegében minden szegletében piacvezető EPSILON erre a kedvező környezetre alapozva fejlesztette ki új termékcsaládját, és 2015 májusában „EPSILON Epsolution NEXT” néven kezdi meg az új sorozat gyártását.

palfinger_1

3) a gyártás: miközben neves gyártók sorra zárják be, illetve vonják össze egységeiket, az EPSILON – számítva arra, hogy a korábbi csúcsidőszak 3.000 darabos termelését is hamarosan felül kell múlnia – 2014 őszén egy teljesen új, valódi zöldmezős beruházásba kezdett. A 13 millió Euróból 8.500m2-en megvalósított fejlesztés mindössze 8 hónap alatt készült el, és alkalmas arra, hogy akár évi 5.000db EPSILON daruval gazdagítsa az erdészeti felhasználókat.

Az új modell a hazai felhasználók érdeklődését is rendkívüli módon felcsigázta, hiszen olyan műszaki-technikai megoldásokat kínál, amik egyfelől kitágítják az eszköz hatósugarát, másfelől jelentősen javítják az erdőben dolgozó gépek megbízhatóságát és csökkentik a szervizigényt.

palfinger_3

Az új „EPSILON Epsolution NEXT” daruknál már sem az oszlopon, sem a kitalpalólábak alatt nem találunk a „veszélyzónában” lelógó tömlőket, hisz kivétel nélkül minden tömlő a daru acélszerkezetén belül kerül elvezetésre. A „Z” daruk esetében egy trükkös rugós kilincsmű biztosítja, hogy a platóra helyezett gém esetén sem sérül a főgém és billentőgém között átvezetett tömlőzet.

Teljesen új a daruk vezérlése is: a „MasterDrive” egy, a földmunkagépeknél megszokott és bevált, úgynevezett „PPC” (Proportional Pressure Control) vezérlés. Mechanikus áttételek és/vagy sérülékeny elektronikus elemek nélkül könnyen és leheletfinoman irányítható az új daru. A kezelő védelmét pneumatikusan lehajtható „thermoplast” burkolat biztosítja. Ínyenceknek pedig egy teljesen új „EPSCAB”, azaz EPSilon KABin áll rendelkezésére. Nem mellékes adat az sem, hogy a legnépszerűbb „Z” daruk akár 10,5 méteres gémkinyúlással is rendelhetők.

Az „első fecskék” már úton vannak, a szakma fokozott érdeklődéssel várja és fogadja az új, innovációs erőtől duzzadó EPSILON-okat.
További információért látogasson el a KUHN Rakodógép Kft. honlapjára >>>

KUHN Rakodógép Kft.
1239 Budapest Ócsai ut. 5.
Tel: +36 / 1 / 289-80-39
Fax: +36 / 1 / 286-02-07
Email: palfinger@kuhn.hu
web: www.kuhn.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?