Átadták a Forest-Papír Kft. új üzemét Lábatlanon

forestpapirÁtadták a FOREST-PAPÍR Kft. új toalettpapír-gyártó üzemét Lábatlanon. A társaság beruházása mintaprojektként mutatja a kormányzat céljait, magyar tulajdonú vállalkozásként, termelő vállalkozásként fejlődik és teremt új munkahelyeket – mondta Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár az üzem átadása alkalmából.

A társaság beruházása mintaprojektként mutatja a kormányzat céljait, magyar tulajdonú vállalkozásként, termelő vállalkozásként fejlődik és teremt új munkahelyeket – mondta Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár az üzem átadása alkalmából.

Bodrogai Ferenc ügyvezető tájékoztatása szerint beruházással a FOREST-PAPÍR Kft. eddigi évi 20 ezer tonnás tekercses kapacitása 10 ezer tonnával bővült és 20 új munkahely jött létre. A vállalat tervei szerint a fejlesztéssel középtávon 10 milliárd forinttal nőhet az árbevétel.

Az új üzemet a korábban csődbe ment piszkei papírgyár egykori karbantartó részlegében alakították ki, , összesen 6800 négyzetméternyi területet építettek be, ebből 2000 négyzetméteren folyik a termelés, 4300 négyzetmétert raktárként használnak.

Az itt előállított termékek dupla puha cellás eljárással készülnek, amely a vállalat saját fejlesztése.

A FOREST-PAPÍR Kft-t 1994-ben három korábbi munkatársával hozta létre Bodrogai Ferenc, a volt lábatlani papírgyár kereskedelmi és marketingvezetője. A társaság jelenleg 19 országba exportál háztartási papírtermékeket, 2013-as tervezett nettó árbevételük eléri a tízmilliárd forintot, 220 embert foglalkoztatnak.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?