Tömegesen pusztulnak a halak a Fekete-víz Drávához közeli szakaszán

halpusztulas_feketeTömegesen pusztulnak a halak a Fekete-víz Drávához közeli szakaszán. Az esetről egy kajakos horgász számolt be, a hatóságok egyelőre nem tudtak tájékoztatást adni.

Tömeges halpusztulásról érkeztek szerkesztőségünkbe hírek és képek a Fekete-víz Drávához közeli szakaszáról. Egy kajakos horgász, Karácsonyi Gábor kellemes szombat délutánt szeretett volna eltölteni ezen a pecások által igen kedvelt csatornán, ám a túra végén már a könnyeivel küszködött. Néhány száz méter megtétele alatt ugyanis mintegy két tucat gyönyörű, ám sajnos már élettelen csukát emelt ki a vízből, s további nagyon sok haltetemet, illetve láthatóan az életéért küzdő, pipáló uszonyost – süllőt, harcsát, sügért – látott.

halpusztulas_fekete2

„Pár nappal ezelőtt még így nézett ki ez a csoda (Fekete-víz), és milliárd szám úszott benne az ivadék. Tegnap esti ottjártamkor a víz zöldesbarnára változott és arra lettem figyelmes, hogy egyre több hal kezdett el a felszínen pipálni. Beevezvén a csatornába siralmas és általam sosem látott látvány tárult szemeim elém. A jelenet maga volt a borzalom…” – írta fényképekkel kiegészített blogbejegyzésében Karácsonyi Gábor.

halpusztulas_fekete

(bama.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?