Egerszalókon zárult az Erdészek a gyermekekért program

erdeszek_a_gyermekekertEgerszalókon zárult az Egererdő Zrt. és szlovák partnere a Lesy SR határon átívelő programja, az Erdészek a gyermekekért.

Az elmúlt egy évben számos versenyt és programot szerveztek a gyerekeknek a határ mindkét oldalán. A projekt célja az volt, hogy megismertessék a fiatalokkal az erdő világát, illetve az erdészek változatos munkáját.

Dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója a tegnapi projektzáró konferencián úgy fogalmazott: már az elején biztosak voltak benne, hogy e kezdeményezés sikerre van ítélve. Peter Mixtaj, a Lesy SR rimaszombati üzemigazgatója hangsúlyozta: tisztában vannak azzal, hogy a programba bevont több ezer gyermekből nem mindegyik lesz erdész, de fontos lépést tettek, amit érdemes tovább folytatni.

Az értékelés során elhangzott: vannak maradandó eredmények, ilyen például az erdomester.eu weboldal, s az a 60 gyűjtemény amit szlovák és magyar iskolák között osztottak szét. Ezek segítségével a tanulók megismerkedhetnek egyebek között az állatnyomokkal és az erdő növényeivel is. Bár a program véget ért, a felek további együttműködésre törekszenek.

(heol.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?