Hatvanöt éves a Land Rover Defender – Különkiadással ünneplik a születésnapot

defender2Amikor 1958. április 30-án az Amsterdami Autószalonon bemutatták az első Land Rovert, még nem volt utóneve. Csak azt lehetett róla tudni, hogy kiváló mezőgazdasági és katonai jármű. A ma Defender névre hallgató, ikonná vált terepjáró 65 éves.

Az eredetileg HUE 166 kódnév alatt futó, első három sorozatában csak Land Roverként hívott modell 1990-ben kapta meg a Defender utónevet. Gazdag történelme során már több mint kétmillióan választották. A különleges terepjárót öt verzióban gyártják, a főbb piacokon a legnépszerűbb a 90-es rövid tengelytávú és 110-es hosszított Station Wagon kivitel.

defender1

A jubileumot az indiai kézben lévő brit márka különkiadással ünnepli, a Defender LXV (római számokkal 65) limitált szériás kiadás. Második legnagyobb piacán, Németországban 130-at kínálnak megvételre ősztől, a kocsi alapára 39 900 euró (12 millió forint).

defender3

Fekete és fehér fényezéssel lesz kapható, a hűtőrács, az első lámpák körüli betét, a tető és a 16 hüvelykes könnyűfém felnik szürkék. A beltérben feliratozott bőrülések fogadják a klasszikus modell szerelmeseit, az üléseket és a bőrös kormányt narancsszínű cérnával varrták. Motorja 2,2 literes, legnagyobb teljesítménye 122 lóerő (3500-as percenkénti fordulaton), legnagyobb nyomatéka 360 Nm (percenként 2000-es fordulaton).

defender2

(autonavigator.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?