Ismét százak futottak a Debreceni Nagyerdőben

Szalacsi Árpád indította a NYÍRERDŐ-futástAz éjszakai eső szerencsére nem vette el a kedvet a mozgástól, hiszen ismét több százan voltak szombaton, a debreceni NYÍRERDŐ-futáson. Püspökladány, Hajdúsámson, Kaba, Bodaszőlő, Nyíregyháza, Szolnok – csak néhány azon települések közül, ahonnan érkeztek résztvevők a 16. alkalommal megrendezett versenyre. Az idei rendezvény ráadásul nemzetközivé vált, hiszen Romániából és Szlovákiából is jöttek atléták, sőt egy kenyai futó is rajthoz állt.

A résztvevőket a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Szalacsi Árpád azt mondta: a NYÍRERDŐ-futás az erdőgazdaság legrégebbi sportrendezvénye, ami mára országos szinten is az egyik legnagyobb múlttal rendelkező erdei futófesztivállá nőtte ki magát. A program célja a kezdetektől változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, valamint állami erdőgazdálkodóként az erdők védelmére.

NYÍRERDŐ-futás

A versenyzők 13 – korcsoport szerinti – kategóriában mérhették össze tudásukat: a többi között a Hajdú-Bihar megyei mezei bajnokságot és az Aradi János emlékversenyt is most bonyolították le. A legnépszerűbbnek a NYÍRERDŐ-futás 2500 méteres távja bizonyult, ezt több mint 350-en teljesítették. Érdekesség, hogy a Magyarországon is egyre népszerűbb Nordic Walking is „megjelent” a versenyen: a nyílt számot néhány „botos gyalogló” is megtette.

Novák Ferenc köszöntése

Ismét ott volt az indulók között a 81 éves Novák Ferenc, aki valamennyi erdei futóversenyen részt vett az elmúlt több mint másfél évtizedben. A sportember különdíjat vehetett át Szalacsi Árpádtól, az erdőgazdaság vezérigazgatójától.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?