Április második szombatján lesz a debreceni NYÍRERDŐ-futás

nyirerdo_0172013. április 13-án ismét a Debreceni Nagyerdőbe várjuk a sportolni vágyókat, akkor kerül sor az egyik legnagyobb múlttal rendelkező erdei futóversenyre, a NYÍRERDŐ-futásra. A programot a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt., a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség és a Bihari Atléta Bírók Sportegyesülete szervezi idén is. A verseny célja a kezdetektől változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, valamint az erdők védelmére. 

A versenytáv férfiak számára 10000 méter, ez most is az Aradi János emlékverseny lesz. A nők és szenior korúak 5000 méterre nevezhetnek. A gyerekek serdülő-, ifjúsági- és junior kategóriában 1500, 2500 és 5000 méteren mérhetik össze gyorsaságukat. Ebben az időpontban kerül sor az Észak-Alföldi régió mezei futó bajnokságára is: az egyéni- és csapatversenyen 9-12 év közötti gyerekek indulhatnak 700 és 1000 méteren.

Természetesen nem marad el a hagyományos NYÍRERDŐ-futás sem: a 2500 méteres távon bárki rajthoz állhat. Ismét lesz céges csapatverseny, amire három kategóriában (férfi, női és vegyes), 4X2500 méteren lehet nevezni. A gyermekektől a veteránokig minden kategóriában az első három helyezett érmet, oklevelet és ajándékot kap. A NYÍRERDŐ-futáson a célba érkezők ajándékban részesülnek, és ismét lesz tombolasorsolás is.

A versenyközpont, a rajt, a cél és az eredményhirdetés a debreceni Köztemető előtt (Debrecen, Benczúr Gyula utca, a 3-as trolibusz végállomásánál) lesz. A verseny 10.00 órakor kezdődik, nevezni a helyszínen 9.00 órától lehet.

(Nyírerdő Zrt.)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?