Felnőtteket is „oktatnak” az erdészek

OLYMPUS DIGITAL CAMERANemcsak a gyerekeknek szerveznek programokat az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskoláinak munkatársai, hanem rendszeresen közreműködnek a felnőttek részvételével lebonyolított versenyeken, és egyéb rendezvényeken is. Jó példa erre a Vasutas Természetjárók Bükki Egyesületének miskolci vetélkedője.

A szervezet a közelmúltban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetséggel, a Vasutas Természetjárók Szövetségével és a Tájak Korok Múzeumok Egyesületével közösen szervezett szellemi versenyt. Itt Csíger Zsolt, az erdőgazdaság szakoktatója tartott nagy sikerű szakmai bemutatót a résztvevőknek. Örülünk az ilyen felkéréseknek, hiszen úgy gondoljuk, hogy a szemléletformálás nem korosztályhoz kötött. Az erdei iskoláinkba a gyerekeket leggyakrabban nevelők és tanárok kísérik el.

A szülők, nagyszülők rendszerint a kicsik beszámolóiból hallanak a munkánkról, ezért más „csatornákon” keresztül próbálunk eljutni hozzájuk. A vasutas vetélkedőhöz hasonló alkalmak lehetőséget nyújtanak arra, hogy a felnőttek személyesen jussanak ismeretekhez az erdők élővilágáról, valamint az erdészek mindennapi tevékenységéről. Abban bízunk, hogy az így szerzett élmények nyomán egyre több család választja majd az általunk szervezett programokat – mondta Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. humánpolitikai osztályvezetője.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?