Tűzdelt gyöngytyúk

Tűzdelt gyöngytyúk

Készítette Szerkesztő Közzétéve: március 11, 2013

    (Szakál László: Régi ünnepek a konyhában)

    Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A gyöngytyúkot megtisztítjuk, jól megmossuk, és szárnyait visszahajtjuk. Combjait zsineggel a hátsó részéhez kötözzük, hogy sütés közben megtartsa eredeti alakját.
    2. A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és spékelőtűvel a gyöngytyúkot megtűzdeljük.
    3. Megsózzuk, a belsejébe egy kis majoránnát hintünk.
    4. Tepsibe tesszük, a zsírt hozzáadjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és jó meleg sütőben, gyakori forgatás közben, a saját zsírjával meglocsolva puhára és mindenütt szép pirosra sütjük.
    5. Utána kivesszük a zsírjából, a zsineget eltávolítjuk, és a gyöngytyúkot tálalásig félretesszük. Közben a zsírját lepirítjuk, a pecsenyelével felengedjük, jól felforraljuk, és szitán átszűrjük.
    6. Tálaláskor a gyöngytyúkot félbevágjuk a csontos részeit a tál aljára helyezzük, a combjait feldarabolva mellétesszük, és a mellehúsát szép, vékony szeletekre vágva ízlésesen rárakjuk.
    7. Forró pecsenyelevet és külön párolt vöröskáposztát adunk hozzá.

      Hozzászólások

      hozzászólás

      Vélemény, hozzászólás?