Halfasírt

Halfasírt

Készítette Szerkesztő Közzétéve: március 8, 2013

  • Mennyiség: 4-6 Adag

(Oláh Józsefné receptje)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucolás után meg kell nyúzni a halakat, mert bőrük rátekeredik a daráló késére. Ezután sűrű rostélyú darálón ledarálom, fej és uszonyok nélkül.
  2. Adok hozzá harmadnyi zsemlemorzsát, ledarált kevés vöröshagymát, egy-két gerezd fokhagymát és borsot, sót, egy-két felvert tojást.
  3. Jól összegyúrom, és kendő alá teszem, az illatok, ízek, hadd érjenek össze. Hűtőszekrényben 0 fok körül napokig eláll.
  4. Aztán olajba mártott evőkanállal és ujjaimmal kis labdákká szaggatom, forró olajban kisütöm, tepsiben, vaslábosban vagy bográcsban.

    Hozzászólások

    hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?