Töltött kacsaErdő-Mező | Erdő-Mező

Töltött kacsa

Töltött kacsa

Készítette Szerkesztő Közzétéve: február 28, 2013

  • Mennyiség: 5-6 Adag

(Almási Sándor receptje)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucolás után megmosom, megtörölgetem. Kibelezem, és belül sóval bedörzsölöm. Addig áll, míg a májat, zúzát, kevés hájat ledarálom, és zsemlemorzsával, összeaprózott petrezselyemlevéllel, egy felvert tojással, néhány füstölt szalonnadarabkával, kevés őrölt borssal és sóval összegyúrom.
  2. Betöltöm a kacsába, a nyakbőrébe is, ha kivettem a csigolyákat. Fehér cérnával többszörösen bevarrom a nyílásokat.
  3. Tizenöt-húsz percig tiszta vízben főzöm.
  4. Majd tepsire rakom, zsírt öntök alá, és betolom a sütőbe. Lassú tűz kell hozzá. A zsírból meg-meglocsolom, egyszer megfordítom.

    Hozzászólások

    hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?