Vadhírek kategória cikkei

Csökkent az ASP kockázati területek nagysága hazánkban

Jelentősen csökkent az afrikai sertéspestis (ASP) kockázati területek nagysága Magyarországon, amely lehetővé tette a járványügyi korlátozások enyhítését – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Tovább >>>

Összegyűjtötték, majd elrejtették az agancsokat az erdőben

Befejezte a rendőrség a vizsgálatot az agancsokat gyűjtő férfiak ellen.

Tovább >>>

Hazánk is csatlakozik az afrikai sertéspestis megállításáért indított kampányhoz

Magyarország csatlakozik az afrikai sertéspestis megállítása érdekében indított európai kampányhoz – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

Orvvadászoknál tartottak házkutatást a rendőrök

Orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el egy 58 és egy 39 éves férfit – tájékoztat a rendőrség.

Tovább >>>

A medvepopulációról és a törvénytelen fakitermelésekről tájékozódik az Európai Parlament

Romániában tesz látogatást hétfőtől csütörtökig az Európai Parlament petíciós bizottságának küldöttsége, hogy a medvetámadásokról és az illegális fakitermelésekről tájékozódjon – közölte Vincze Loránt RMDSZ-es európai parlamenti képviselő.

Tovább >>>

Medvét rögzített a vadkamera a Bükkalján

A Bükkalján kihelyezett vadkamerák több alkalommal rögzítettek barna medvét az elmúlt hetekben – hívja fel a figyelmet az Egererdő Zrt.

Tovább >>>

Medvetámadásban megsérült egy erdész és egy vadász

Hétfőn reggel a szlovákiai Felsővisnyó (Višňové) község közelében két emberre támadott rá egy medve. Mindkét férfi sérüléseit a zsolnai kórházban látták el, nincsenek életveszélyben – közölte a TASR-rel Kristína Bocková, az Állami Természetvédelem (ŠOP) szóvivője. A természetvédők fokozott óvatosságra intik a környék lakóit.

Tovább >>>

Rekordszámú gímszarvast ejtettek el Zala vármegyében

Rekordszámú, 8700 gímszarvast és mintegy 12 300 vaddisznót ejtettek el a 2022/2023-as vadászati évben Zala vármegyében - tájékoztat a vármegyei kormányhivatal vadászati és halászati szakügyintézője.

Tovább >>>

Szlovéniába telepítenének át barna medvéket?

Az olasz környezetvédelmi minisztérium külföldre szeretne áttelepíteni barna medvéket Trentino-Alto Adige régióból, és megkérheti Szlovéniát arra, hogy fogadjon be néhányat - közölte a szlovén sajtó.

Tovább >>>

Kutatások szerint a gímszarvas lehet a szürke farkas legkedveltebb tápláléka

A gímszarvas lehet a szürke farkas legkedveltebb tápláléka, de gyakori lehet a vaddisznó, az őz és a muflon elejtése is – derítették ki a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének kutatói három kontinens publikációinak átfogó elemzése alapján. A tanulmány szerint a legelő háziállatok fogyasztása akkor növekedhet, ha a csülkösvad állományok sűrűsége és változatossága jelentősen visszaesik vagy ha a juhok, marhák tartása megfelelő védelem nélkül, nagy területeken folyik.

Tovább >>>

Több mint 400 fegyvert, 5386 kiló vadhúst és 197 trófeát foglaltak le

A román rendőrség 765 fegyverekkel, robbanóanyagokkal és veszélyes anyagokkal kapcsolatos bűncselekményt leplezett le, és több mint 400 fegyvert, több mint 13 000 lőszert, 5386 kilogramm vadhúst és 197 trófeát foglalt le az orvvadászat megelőzésére és leküzdésére irányuló országos akció során – hívja fel a figyelmet a Krónika Online.

Tovább >>>

Emberre támadt a medve Szovátán

Emberre támadt egy medve kedd délelőtt az erdélyi Szovátán. A 36 éves férfira a népszerű üdülőhely területén lévő egyik juhakol közelében támadt a nagyvad, több sérülést okozva - közölte kedden a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség (ISU).

Tovább >>>

Szigorúbb intézkedéseket hoznak a barna medvék magas száma miatt Romániában

Szigorúbb megelőző intézkedéseket hoz a romániai környezetvédelmi minisztérium a barnamedvék magas száma miatt, az új miniszteri rendelettervezet jóval több nagyvad kilövésére adna engedélyt, és a védekezést is jobban elősegítenék - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Bukarestben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

Számszeríjjal ejtette el a gímszarvasokat

Az orvvadászat bűntette és lopás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtottak be azzal a férfival szemben, aki számszeríjjal illegálisan vadászott gímszarvasra – hívja fel a figyelmet az Ügyészség.

Tovább >>>

Kezdődik a tavaszi rókavakcinázás hazánk déli és keleti megyéiben

A rókák veszettség elleni immunizálását tavasszal datáljuk, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. A Nébih tájékoztatása szerint a repülőgépes vakcinázás 2023. április 1-én kezdődik hazánk déli és keleti megyéiben.

Tovább >>>

<< < 3. / 60. oldal > >>