Újabb körzeti közjóléti fejlesztési terv készült el

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság megalapozási, tapasztalatszerzési céllal a Marcali Erdőtervezési Körzetre körzeti közjóléti fejlesztési tervet készített. A körzeti közjóléti fejlesztési terv tájékoztatást ad a körzet közjóléti állapotáról és az érintettekkel egyeztetett közjóléti fejlesztések erdészeti igazgatás által javasolt irányairól.
Újabb körzeti közjóléti fejlesztési terv készült el

TÁJÉKOZTATÓ ERDŐTERVEZÉSI KÖRZET KÖZJÓLÉTI FEJLESZTÉSI TERVÉNEK KÉSZÍTÉSÉRŐL

Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény (továbbiakban: Evt.) 2017. szeptember 1. előtti hatályos állapota szerint, annak 37. § (2) bekezdése alapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság az erdei közjóléti funkció fejlesztése és összehangolása érdekében a Marcali Erdőtervezési Körzetre körzeti közjóléti fejlesztési tervet készített. A kiválasztott erdőtervezési körzetben 2016-ban körzeti erdőtervezés folyt, így lehetőség adódott a két típusú tervezés összekapcsolására, amely az információk átadásán túlmenően a kiértesítések és tájékoztatások, az egyeztetések során valósult meg.

TÉRKÉP

A körzeti közjóléti fejlesztési terv IDE kattintva érhető el!

Az erdők közjóléti szerepe nem csupán az erdő látogatásához és a szabadidő eltöltéséhez szükséges feltételek megteremtését jelenti, amely a közjóléti tevékenység által válik valóra, hanem az erdei közjólét az erdő társadalmi (közösségi) jólétben betöltött szerepét is, amely az emberi léthez méltó feltételek fenntartásához járul hozzá egyre jelentősebb mértékben. A körzeti közjóléti fejlesztési terv tájékoztatást ad a körzet közjóléti állapotáról és az érintettekkel egyeztetett közjóléti fejlesztések erdészeti igazgatás által javasolt irányairól. Közjóléti szempontból vizsgálja és értékeli a körzet erdőállományát, annak kezelését és a jelenlegi közjóléti tevékenységet. Javaslatot tesz a meglévő erdészeti közjóléti létesítmények fejlesztésére vagy felszámolására, újak létrehozására, továbbá meghatározza az erdőtervezési körzet erdőterületeire a közjóléti fejlesztési programot. Az erdőterületek közjóléti funkciójának ellátása szempontjából szerepe van az erdőterületek közjóléti feltárásának is, ezért a terv foglalkozik az erdőtervezési körzet erdeit érintő turistaút hálózattal, a kerékpáros- és lovas túra nyomvonalakkal, azok fejlesztési lehetőségeivel. Ezúton is köszönetet mondunk mindazon szervezeteknek és személyeknek, akik a körzeti közjóléti fejlesztési terv összeállításához információik megosztásával, a terepi bejárások során, az egyeztetések alkalmával segítséget nyújtottak. marcali_erdo_1 Tisztelt Érdeklődő! A körzeti közjóléti fejlesztési tervben foglaltak az erdei közjóléti tevékenységhez kapcsolódó ismeretanyag összeállításán túlmenően javaslatul, iránymutatásul szolgál az erdőt érintő közjóléti fejlesztési döntésekhez, elképzelésekhez, illetve rögzíti azok lehetőségeit. Reméljük, hogy a fejlesztési tervben minél több, az Ön számára hasznos információt talál az erdővel kapcsolatos közjóléti intézkedéseihez, elképzeléseihez. Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság erdomezolike