Új feladat és Dalerd győzelem a STIHL fakitermelő bajnokság nyitányán (+Eredmények, képek)

Egy új versenyszámmal is meg kellett küzdeniük a favágóknak a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság ásotthalmi regionális fordulóján, a szakmai megmérettetés ugyanis 2018-tól a döntéssel bővült. A dél-alföldi fordulón ezúttal sem született meglepetés: az első helyet ugyanis a Bozsó Zoltán, ifj. Bozsó Zoltán, Strúbel József Dedi, Zsótér Zoltán összeállítású Dalerd Zrt - Nagy István csapat szerezte meg.
Új feladat és Dalerd győzelem a STIHL fakitermelő bajnokság nyitányán (+Eredmények, képek)
VIDEÓ HAMAROSAN! Teljes képgaléria az ásotthalmi fakitermelő versenyről >>> Az időjárás ezúttal is ugyanolyan kiváló volt, mint két éve, a verseny rendben és balesetmentesen zajlott le, az új versenyszám is különösebb probléma nélkül debütált - persze a tapasztalatok az első versenyen is gyűltek. Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a fő versenyszám a bővítés miatt 2-3 perccel hosszabb lett, ahogy a bírálat ideje is megnőtt. Ezt a következő öt helyszínen is figyelembe kell majd vennie a szervezőknek, hiszen eddig a döntés nélkül is előfordultak néha elhúzódó megmérettetések. Az új versenyszámot a helyszínen élő videóban is bemutattuk: A másik változás, hogy az eddigi öt helyett idén hat regionális forduló lesz az országos bajnokságban, a sorozat egy pilisi megmérettetéssel bővül - pilisszentiváni helyszínnel, amely lényegében a Parkerdő Kupa magasabb szintre emelését jelenti. Visszatérve Ásotthalomra: a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ismét kiváló szervezője volt az idénynyitónak, ahol két szakiskola, a szegedi Kiss Ferenc tanulói és a házigazda bedősök, valamint öt állami erdőgazdaság is képviseltette magát. Csapatot indított a Dalerd Zrt, a Nyírerdő Zrt., a KEFAG Zrt., a NEFAG Zrt. és a Gemenc Zrt. is. stihl_asotthalom_3 Kísérőprogramként Lajkó Bendegúz faápoló bemutatóját tekinthették meg a versenyzők és a nézők, de volt előadás odúkészítés és -telepítésről, sőt lovaskocsival be lehetett járni az ásotthalmi tanerdőt is. Mindezek mellett a megszokott STIHL Timbersports bemutató sem maradt el, ahol többek között a STIHL új, injektoros gépét, az MS 500i-t is beindították. A szerelés és a döntéssel kibővített fő versenyszám után végül a Dalerd Zrt. - Nagy István csapata diadalmaskodott, mögöttük a Csiszér-Gép favágók és a Kiss Ferenc Öregfiúk állhattak a képzeletbeli dobogóra. A szeptember 6-i, Bábolnai Gazdanapokra meghirdetett döntőn részt vehet még a Nyírerdő Zrt. - Mopi Trade Kft., a Szentesi Favágók és a Gemenc Zrt. gárdája is. stihl_asotthalom_4

Részletes eredmények:

1. Dalerd Zrt. - Nagy István csapata 2. Csiszér-Gép favágók 3. Kiss Ferenc Öregfiúk 4. Nyírerdő Zrt. - Mopi Trade Kft. 5. Szentesi Favágók 6. Gemenc Zrt. 7. Szentesi Tűzoltók 8. Ruzsai Katasztrófavédelmi Őrs 9. Kiss Ferenc Erdészeti Iskola 10. NEFAG Zrt. - Pusztavacs 11. Bugaci Favágók 12. Bedős Nagyfiúk 13. KEFAG Zrt. 14. Bedős Kisfiúk 15. Bársony István MGSZKI stihl_asotthalom_2 Folytatás Császáron május 5-én, majd Pilisszentivánon május 12-én. Júniusban, 2-án Keszegen, 9-én pedig Ropolyban, majd augusztus 25-én Bükkzsércen ragadnak fűrészt és fejszét a fakitermelők. Közben pedig Szegeden ismét megrendezik a Bajnokok Bajnoka kupát is. Mi pedig hamarosan videóval jelentkezünk! (Gribek Dániel - Erdő-Mező Online - Fotók: Rákóczi Ágnes)