Speciálisan átalakított Defender terepjárót adományozott az erdőgazdaság a mentőszolgálatnak

Az Ipoly Erdő Zrt. hivatalosan is átadott használatra az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület számára egy átalakított Land Rover Defender típusú terepjáró gépkocsit, ezzel is segítve a mentőszolgálat nehéz terepen végzett munkáját.
Speciálisan átalakított Defender terepjárót adományozott az erdőgazdaság a mentőszolgálatnak
Az átadó alkalmával Haraszti Gyula, az Ipoly Erdő Zrt. műszaki és erdőgazdálkodási vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy Magyarország erdősültsége az elmúlt évszázadban a kétszeresére növekedett, Nógrád megye pedig első helyen áll a megyék között, területének negyven százalékát erdő borítja. Az Ipoly Erdő Zrt. a legmeghatározóbb erdőgazdálkodó ebben a térségben, a Börzsöny, a Cserhát hegyei, és a Karancs-Medves térségének erdei tartoznak hozzá. Haraszti Gyula kiemelte, a tapasztalatok szerint egyre aktívabb az erdei turizmus, így ma már az erdőgazdaságok egyik legfontosabb feladata, hogy az ehhez kapcsolódó közjóléti tevékenységét erősítse. ipoly_erdo_defender_1 A szakember rámutatott arra is, hogy az erdőlátogatók számának további növekedése várható a jövőben, így kiemelt stratégiai feladatnak tekinthető a vállalat számára, hogy minden olyan, a térségben működő szervezettel együttműködjön, akik az erdőlátogatás biztonságának segítése érdekében dolgoznak. Renner Péter, az Ipoly-völgyi Különleges Mentők vezetője az átadó alkalmával hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban is számos alkalommal nyújtottak segítséget bajba jutott, sérült turistáknak. A szakmai munka során, egy-egy mentőakció alkalmával szorosan együttműködnek az Ipoly Erdő Zrt-vel, a szakmai szervezetekkel, rendőrséggel, katasztrófavédelemmel egyaránt. Munkájukhoz nélkülözhetetlen volt egy olyan terepjáró gépkocsi, ami a nagyon nehezen megközelíthető helyekre is eljut. Az Ipoly Erdő Zrt.-től kapott Land Rover Defender terepjáró az erdei utakon, akár extrém időjárás alkalmával is használható. A gépjárművet a mentőegyesület felszerelte minden olyan eszközzel, ami az általunk végzett mentési feladatokhoz szükséges, megkülönböztető jelzéssel – kék fény, sziréna – látták el. A műszaki mentési feladatok mellett oltási tevékenységre is alkalmassá tették, olyan puttonyfecskendőkkel van felszerelve, ami alkalmas erdőtüzek oltására is. A terepjáróhoz készült egy utánfutó is, itt kaptak helyet a vízimentő- és búvár kereső eszközök, szonárberendezések. ipoly_erdo_defender_2

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület 2015. tavaszán alakult meg Csitár-Nógrádgárdonyban. Tagjaik tűzoltók, rendőrök, hegymászók, ipari alpinisták, kitűnő úszók, búvárok, született sportemberek, lelkes önkéntesek. Olyan szakemberek, akik szabadidejüket feláldozva vállalják az esetenként emberfeletti kihívásokat, akik önzetlenül sietnek bajbajutott embertársaink megsegítésére. (Ipoly Erdő Zrt. - Fotók: Torjay Attila)