Sikeres programsorozatot valósított meg az Erdészeti Múzeum

A Bakonyban, az Őrségben és a Kis-Balaton közelében is szervezett programokat az Erdészeti Múzeum. Az eredményekről kedden számoltak be az Esterházy-palotában, ahová folyamatosan érkeznek a látogatócsoportok.
Sikeres programsorozatot valósított meg az Erdészeti Múzeum
A Lackner Kristóf Általános Iskola által szervezett városi nyári napközi csoportja vendégeskedett az Erdészeti Múzeum területén kedden. A gyerekek a Nemzeti kincsünk az erdő állandó kiállításon olyan kérdésekre kaphattak választ, hogy van-e különbség erdő és erdő között és milyen állatok élnek a sötétben a föld alatt? A Múzeumban nyáron még mozgalmasabb az élet, hisz számos csoportot látnak vendégül a vakáció idején változatos programokkal.

erdeszeti_muzeum2

A múzeum nagy becsben tartja látogatóit, de a foglalkozások során készült kis kézműves remekekről sem feledkezik meg, melyek közül többet is őriz. Természet-Ember- Hagyomány, komplex természetkultúra, hagyományőrző és kézműves programok az Erdészeti Múzeumban címmel sikeres projektet valósított meg az intézmény. A programokon a múzeummal együttműködési megállapodást kötött soproni és Sopron környéki iskolák, óvodák vettek részt. A sorozat összesen közel 940 résztvevővel a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében közel 27 millió forintos támogatásból valósult meg. (Sorton TV) erdomezolike