Őrült VB volt - Interjú a magyar STIHL Timbersports válogatott tagjaival (+VIDEÓ)

A 2015-ös STIHL Timbersports VB Juhász István szerint egy igazán őrült verseny volt. Ezt bizonyítja, hogy a magyar csapat eddigi legjobb időeredményével mindössze a 11. lett, de az is, hogy összesen négyszer döntöttek világcsúcsot, és annak is szemtanúja lehettünk, hogy világbajnok sportfavágó nem került be a legjobb 12 versenyző közé. Juhász István, Strubel József Dedi, Bozsó Zoltán, Bakó Norbert és Rittlinger Róbert mesélt a poznani élményeikből a Mátra Kupa alkalmával. Erdő-Mező Videó.
Őrült VB volt - Interjú a magyar STIHL Timbersports válogatott tagjaival (+VIDEÓ)
Juhász István:
Egy őrült világbajnokság volt a legutóbbi. Úgy mentünk ki, hogy el tudtuk helyezni magunkat a mezőnyben, tudtuk, hogy milyen eredményekre vagyunk képesek. Éppen ezért úgy mentünk Poznanba, hogy azt mondtuk, az 1:10-es idő jó lenne. Ez sikerült, de csak arra volt elég, hogy a legjobb 16-ba bekerüljünk, tovább nem. Egyéniben is hasonló volt a helyzet. Tudtam, hogy mire vagyok képes, jól is teljesítettem. Két nemzeti csúcsot döntöttem, egyéni csúcsot döntöttem, de ez  csak arra volt elég, hogy beverekedtem magam a világ legjobb 12 versenyzője közé, és ott csak a 12. tudtam lenni. Azt, hogy ez tényleg egy őrült verseny volt, jól jellemzi, hogy a világbajnok Bred Delosa kabátban, zsebre tett kézzel sétálgatott, mert oda sem jutott a legjobbak közé. De az is bizonyítja, hogy egy VB alatt négyszer döntöttek világcsúcsot. A tengerentúlról olyan emberek jönnek, akik megdöbbentenek teljesítményben mindenkit, eközben pedig az európaiak is egyre jobbak. Mi hoztuk azt a teljesítményt, ami a legjobb, de ennyire volt elég. A jövőben még többet kell edzeni.
Strubel József Dedi:
Nagyon jó volt újra ott lenni a VB-n, ráadásul életünk legjobb eredményét hoztuk 2015-ben. Az 1:10-es eredményt tűztük ki célul, amit sikerült is elérnünk. Az már más kérdés, hogy ez most csak a 11. helyre volt elég. Három éve még a 6-7. helyen végeztünk volna ezzel a teljesítménnyel. Ennyit erősödött a mezőny. A Stock Saw-ra sokat készültem, végül két nagyon necces korongot vágtam. Nagyon vékonyra sikerültek, de szerencsére szabályosak, épek voltak. Összességében nagyon jó, szoros verseny volt.
Bakó Norbert:
Úgy gondolom, hogy 2015-ben ment ki a legjobb magyar csapat a VB-re, de ez sem volt elég arra, hogy ott legyünk a legjobb 8 között. De a mi hátterünkkel, munka, egyetem mellett szépen helytálltunk, amit a legjobb magyar eredmény is bizonyít. Nekem ez volt az első ilyen VB-m, amikor a magyar csapatban versenyezhettem. A rutin hiányzott, másképp kell kezelni ezeket a helyzeteket, de így is jó időeredményt értem el.
Rittlinger Róbert:
Amit terveztünk, az teljesíteni is tudtuk. Nagyon jó volt a verseny és a fa is, a szervezők körről körre jobb fákat hoztak. Úgy gondolom, hogy az egész VB alatt mi nagyon stabilan hoztuk az eredményt, a lehetőségekhez képest nem kell szégyenkeznünk. A felkészülés a jövőben számomra nagyon nehéz lesz, hiszen a STIHL Timbersports mellett a klasszikus szériában is versenyzem, és itt 2016-ban lesz a következő világbajnokság. Meg akarom védeni a világbajnoki címemet, és még rá is akarok rakni egy lapáttal, hogy az egész magyar csapat sikeres legyen. Nehéz lesz a kettő együtt, de sokat dolgozunk, aztán kiderül, hogy mi lesz belőle.
Bozsó Zoltán
Nagyon jól éreztük magunkat, óriási szurkolótáborunk volt, így a hangulat is nagyon jó volt. Mindennel meg voltunk elégedve, a többi versenyzővel is kiváló kapcsolatba kerültünk, családias volt az egész verseny. Ami a teljesítményemet illeti, az általam kitűzött időeredményemet tudtam hozni, aminek nagyon örülök.
(Kovács Zoltán, Gribek Dániel - Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike