Méltóképpen búcsúznak a famatuzsálemtől

Akik rendszeresen járják a Koloska-völgyet, azoknak ismerős a forrásnál álló, hatalmas, jellegzetes alakú fűzfa. Napjainkban megöregedve, elszáradva fogadja az arra járókat, letöredező ágai balesetveszélyt jelentenek a természetkedvelő kirándulókra.
Méltóképpen búcsúznak a famatuzsálemtől
A Bakonyerdő Zrt. munkatársai az elkövetkezendő napokban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársaival egyeztetve, eltávolítják a veszélyesnek bizonyuló száraz ágakat. A társaság felhívása szerint azonban a jelenlegi munka csak pillanatnyi balesetveszély megelőzésre lesz elegendő. A fűzfa faanyaga nagyon gyorsan korhad, így további balesetveszély elkerülése érdekében az őszi-téli időszakban szükséges lesz a fa teljes kivágása.

Búcsú a „nagy öregtől"

A Bakonyerdő Zrt. munkatársai szeretnének méltó emléket állítani a sokak által kedvelt, sok emléket őrző matuzsálemnek. Az erdészek képeket, emlékeket, történeteket, gondolatokat várnak a különleges fával kapcsolatban mindazoktól, akik ezt megosztanák a nyilvánossággal. Az emlékeket az info@bakonyerdo.hu email címre, Koloska-völgyi famatuzsálem elnevezéssel várják!