Megújult a Bakonyerdő Zrt. farkasgyepűi erdészeti irodaépülete

Felavatták a Bakonyerdő Zrt. mintegy 117 millió forintból felújított farkasgyepűi erdészeti irodaépületét. A rekonstrukció során törekedtek rá, hogy az 1890-ben épített létesítmény megőrizze, illetve visszanyerje eredeti megjelenését.
Megújult a Bakonyerdő Zrt. farkasgyepűi erdészeti irodaépülete
Az avatóünnepségen Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, az erdőnél nincsen jobb orvossága elgyötört testünknek, lelkünknek. Mint mondta, a csodás természeti környezetben található farkasgyepűi erdészeti irodaépületet hajdanán a Veszprémi Püspökség építtette, amely korábban csaknem négyszáz éven keresztül kezelte a környékbeli erdőket. A Farkasgyepű központi pontján, a templom mellett, koros fák között megbújó létesítmény kőből és látszó téglából készült, az első világháborúig erdőtiszti lakként funkcionált, valamint a vadászatok vendégeit is itt szállásolták el.   bakonyerdo_erdeszlak_2 – A Bakony szívében fekvő gyönyörű falu folyamatos megújuláson megy keresztül. Mi is elérkezettnek láttuk az időt, hogy a védett építészeti környezetben lévő, de már elavult műszaki állapotú irodaházat újjáépítsük – jegyezte meg Varga László. Hozzáfűzte, a rekonstrukciós munkálatok 2017 júniusában kezdődtek, ezek során törekedtek rá, hogy az épület megőrizze, visszanyerje eredeti megjelenését. Többek között megújult a teljes gépészet, belső átalakításokat hajtottak végre, illetve az erdészeti épület környezetét is rendbe hozták: új kerítést, térburkolatot és külső világítást építettek. A felújítás mintegy 117 millió forintba került, amit a Bakonyerdő Zrt. saját forrásból finanszírozott. bakonyerdo_erdeszlak_1

Az állami erdőgazdaság munkáltatóként is fontos szerepet tölt be

Takács Szabolcs kormánymegbízott példaértékűnek nevezte a Bakonyerdő Zrt. tevékenységét, hangsúlyozva, hogy az állami erdőgazdaság munkáltatóként is fontos szerepet tölt be, hiszen közel 600 munkavállalót foglalkoztat Veszprém megyében. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár aláhúzta, az egymillió hektár erdőt kezelő állami erdőgazdaságok folyamatosan és dinamikusan fejlődnek, az elmúlt nyolc évben több mint száz közjóléti fejlesztést valósítottak meg a kormányzat támogatásával. Az államtitkár a Bakonyerdő Zrt-t stabil és eredményes cégnek nevezte. bakonyerdo_erdeszlak_13 A felújított farkasgyepűi erdészeti irodaépületet Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg, majd a szép számban egybegyűltek megtekinthettek az impozáns létesítményt, végül állófogadás zárta az ünnepséget. (veol.hu - Fotó: Penovác Károly)