Győztek, és történelmet írtak a soproni erdőmérnök hallgatók a brünni Európa-bajnokságon

Az idei évben 32. alkalommal rendezték meg a brünni Forestry Versatiliy-t, avagy az Erdőmérnök Hallgatók Európa-bajnokságát, amely ezúttal április 16-21 között zajlott.
Győztek, és történelmet írtak a soproni erdőmérnök hallgatók a brünni Európa-bajnokságon
A versenyen 15 ország csapata mérte össze tudását, a rendkívül sokszínű, mintegy 16 versenyszámban. A versenyzőknek tanúbizonyságot kellett tennie, mind az elméleti tudásukról, mind a gyakorlati tapasztalataitokról. A teljesség igénye nélkül a négy versenynapból álló megmérettetésen voltak motorfűrészes számok, erdőbecslés, erdei állat- és növényfelismerés, vagy éppen lövészet is. erdomernok_hallgatok_versenye_4 A versenyhét végére immáron sorozatban a harmadik alkalommal diadalmaskodó Soproni Egyetem erdőmérnök hallgatói örülhettek, ahol bár nehéznek induló, de végül megkérdőjelezhetetlen győzelmet arattak a második lengyel, és a harmadik bolgár csapat előtt. Egyéniben is sikerült szép eredményeket elérni, ahol is a Forestry Versatility-k történelmében először egy lány, nevezetesen a magyar csapatból Baltringer Ajnó hozta el az első helyet, míg a csapat többi fiú tagjai így jó eredményeket értek el. Tima Gábor 3. helyezést, Deák István 4. helyezést, és Szentkuti Tamás a 13. helyet szerezte meg a 60 versenyző között. erdomernok_hallgatok_versenye_3

Ezek a jó eredmények nem születhettek volna meg a nagylelkű támogatók nélkül:

Bakonyerdő Zrt., Erdőmester Szövetkezet, Északerdő Zrt., Mocz és Társa Magánerdészet Kft., Pilisi Parkerdő Zrt., Roth Gyula Szakközépiskola és Kollégium, Andreas Stihl Kereskedelmi Kft., Szombathelyi Erdészeti Zrt., Virágh Bt., Zalaerdő Zrt. erdomernok_hallgatok_versenye_2 A beszámoló eredeti változatát Deák István V. éves erdőmérnök hallgató készítette. Az Erdő-Mező szerkesztősége gratulál a győztes erdőmérnök hallgatóknak, különösen az első nyertes hölgy versenyzőnek,  Baltringer Ajnónak. (emk.uni-sopron.hu nyomán Erdő-Mező Online)