Fafeldolgozó üzem perelte be az OTP-t

Egy felszámolás alatt lévő montenegrói fafeldolgozó üzem perelte be az OTP-t, egyelőre nem tudni, miért. Az OTP 2007-ben milliós projekthitelt adott a cégnek.

Fafeldolgozó üzem perelte be az OTP-t

Nyolcvanmillió eurós kártérítési pert indított az OTP ellen Montenegróban egy cég - közölte az OTP Bank Nyrt. kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A közlemény szerint a Bijelo Polje Kereskedelmi Bíróságán, Montenegróban a DOO Vektra Jakic felszámolás alatt lévő cég 80 millió euró (24 milliárd forint) pertárgyértékű kártérítés iránti pert kezdeményezett az OTP Bank Nyrt. alperes ellen. Az OTP szerint a kereseti követelés teljes mértékben megalapozatlan. Azt egyelőre nem tudni, hogy a cég miért indított kártérítést az OTP ellen.

Az MTI megkereste az OTP-t, ahol későbbre ígértek részleteket. A Vektra Jakic egy fafeldolgozó üzem. Az OTP 2007-ben azt közölte, hogy az OTP Bank és a 100 százalékos tulajdonában lévő montenegrói Crnogorska Komercijalna Banka (CKB) novemberben két, közel 90 millió euró összértékű projekthitel szerződést írt alá. A Vektra Montenegro az 53 millió eurós, 10 éves futamidejű hitelt az érdekeltségi körébe tarozó pljevljai Vektra Jakic átalakítására és modernizálására kívánta fordítani.

(MTI)

 erdomezolike