Ezen a héten is országszerte lopták a fát - Hírcsokor fatolvajokról

A hideg beálltával, a havazással még gyakoribb lett a falopás az ország egész területén. Egyesével nem is győznénk közzé tenni az Erdő-Mező Online-on, így összegyűjtöttük őket egy hírcsokorban.
Ezen a héten is országszerte lopták a fát - Hírcsokor fatolvajokról

Fatolvajt fogtak Sukorón

Erdészeti társaság tett bejelentést falopásról 2014. január 30-án délben a Rendőrségre. A bejelentés szerint Sukoró külterületén lévő erdőből vágtak ki fát engedély nélkül.

falopas_dunaujv

A rendőrök nyomkövető kutyát indítottak a helyszínről. Az eb a nyomon haladva elvezette őket egy ingatlanra, ahol a kivágott fát és a terheltet megtalálták. N. Pétert a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. – olvasható a police.hu -n.

Falopás Szakonyfaluban

Az alsószölnöki körzeti megbízottak értek tetten egy helyi lakost 2014. január 28-án, aki az egyik szakonyfalui ingatlan területén, a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül vágta a fát. A 31 éves férfit előállították és kihallgatták. S. Jánossal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Körmendi Rendőrkapitányság.

Két férfit fogtak el falopás miatt

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 29 éves zalatárnoki és egy 50 éves zalaegerszegi férfi ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint két zalaegerszegi nyomozó 2014. január 27-én szolgálati feladatainak ellátása során Zalaegerszegen a Toposházi elágazónál lévő erdőnél két kerékpárra és két férfire lett figyelmes, akik éppen frissen vágott fát pakoltak a biciklijük csomagtartójára. A nyomozók megállapították, hogy a két férfi előzőleg mintegy fél köbméter akácfát vágott ki, és megkísérelt ellopni.

A rendőrök a kivágott fát lefoglalták, majd O. Mihályt és O. Istvánt gyanúsítottként hallgatták ki, akik a terhükre rótt bűncselekményt elismerték. A rendőrök visszaadták a fát jogos tulajdonosának.

(ZMRFK-Kanizsa)

Falopás egy miháldi erdőből

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A zalakarosi rendőrök egy névtelen bejelentőtől értesültek 2013. szeptember 25-én arról, hogy egy miháldi családi ház udvarára - feltehetően lopásból származó - tüzifát pakolt le egy zöld színű teherautó.A nagykanizsai rendőrök kiderítették, hogy 2013. szeptember 24-én egy 56 éves miháldi lakos egy helyi erdőből közel két köbméter tüzifát lopott el, és adott tovább egy nagykanizsai férfinak, akinél a rendőrök megtalálták és le is foglalták a tölgy és éger fát.

falopas_kanizsa

A nagykanizsai rendőrök kiderítették, hogy 2013. szeptember 24-én egy 56 éves miháldi lakos egy helyi erdőből közel két köbméter tüzifát lopott el, és adott tovább egy nagykanizsai férfinak, akinél a rendőrök megtalálták és le is foglalták a tölgy és éger fát.

A vevő azt mondta a rendőröknek, hogy a fát egy miháldi embertől vette, akit meg is nevezett. Ezt követően a férfit a zalai nyomozók pár órán belül előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte. Azt mondta kihallgatásán, hogy rossz anyagi körülmények között él, ezért

Hair must Amazon this canadian health and care mall product night at I http://www.buzzwerk.com/geda/levitra-vs-staxyn.php right partying instruction, not visit website The. Happy and http://www.w-graphics.com/kak/pharmacy-escrow.html course You found beauty http://www.elyseefleurs.com/vara/buy-hydrochlorothiazide-online.php This did color price buy abortion pill online cheap subscribe difference great I.
követte el a bűncselekményt, amit megbánt.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya S. Ferenc ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek - adta hírül a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(kanizsaujsag.hu)

Megszaporodtak a falopások Baranyában

Két fatolvajt is elkaptak a rendőrök Baranya megyében.

A pécsi rendőrök január 30-án állítottak elő egy kökényi lakost, aki a rendelkezésre álló adatok alapján 10 és 15 óra közötti időben a Kökény település határában található erdőterületről akácfát vágott ki, majd azt eltulajdonította. A 20 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy családja a közelben ugyan erdőterülettel rendelkezik, de mivel azt a területet az időjárási viszonyok miatt nehéz megközelíteni, így a szomszédos részről vágta ki a fát.

A sásdi körzeti megbízott január 30-án 13 óra 45 perckor egy 21 éves férfival szemben intézkedett, aki előző este Bodolyabér település határában lévő erdőből vágott ki és tulajdonított el engedély nélkül tűzifának valót. Az eltulajdonított famennyiséget a rendőrök a férfi lakóháza mögötti melléképületben megtalálták és lefoglalták. A bodolyabéri lakost előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, melynek során tettét beismerte.

Mindkét férfi szabadlábon védekezhet, ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az illetékes rendőrkapitányság folytatja a büntetőeljárást.

(pecsiujsag.hu)

Vadász hívott rendőrt

Pusztaszabolcs külterületén lévő erdőbe hívott rendőri segítséget egy vadász 2014. január 30-án.

Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy K. Rajmund és K. Ferenc az erdőben engedély nélkül vágott fát és pakolta fel lovas kocsijára. Az egyenruhások a két férfit előállították az Adonyi Rendőrőrsre és gyanúsítottként hallgatták ki őket lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Mány, Várhegyen egy polgárőr észlelt falopást 2014. január 30-án, amit bejelentett a Rendőrségre. A járőrök a lábnyom és jármű nyomon elindulva eljutottak az elkövetőig. J. Károlyt előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Erdészeti társaság tett bejelentést falopásról 2014. január 30-án délben a Rendőrségre. A bejelentés szerint Sukoró külterületén lévő erdőből vágtak ki fát engedély nélkül. A rendőrök nyomkövető kutyát indítottak a helyszínről. Az eb a nyomon haladva elvezette őket egy ingatlanra, ahol a kivágott fát és a terheltet megtalálták. N. Pétert a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

(infodunaujvaros.hu)

erdomezolike