Elmarad az AGROmashEXPO? - A MEGFOSZ lemondta az AgrárgépShow részt!

A MEGFOSZ elnöksége egyhangúlag úgy döntött, hogy 2021-ben nem rendezi meg az Agrárgépshow-Budapest kiállítást. Erről Harsányi Zsolt elnök, az Axiál Kft. tulajdonosa tájékoztatta a tagokat és a közvéleményt. A koronavírus-járvány miatt a gépforgalmazók közössége kockázatosnak minősítette a rendezvényt. Az AgrárgépShow évek óta szerves, meghatározó részét képezi Magyarország legnagyobb agrárkiállításának, az AGROmashEXPO-nak, amit minden év januárjában tartanak meg Budapesten.
Elmarad az AGROmashEXPO? - A MEGFOSZ lemondta az AgrárgépShow részt!
Nagy kérdés, hogy ezek után az AGROmashEXPO-t megrendezik-e a HUNGEXPO szervezői, egyáltalán hány gépforgalmazó lesz, aki szeretne résztvenni a csonka szakmai programon. Kíváncsian várjuk a végeredményt. A MEGFOSZ közleménye változtatás nélkül:

FONTOS TÁJÉKOZTATÁS A 2021-ES AGS-BP KIÁLLÍTÁSRÓL

2020.09.21-én délután összeült a MEGFOSZ elnöksége és a tanácskozás során több napirendi pont mellett döntés született az Agrárgépshow-Budapest 2021 kiállítással kapcsolatban. A megbeszélés folyamán a pavilonok árdifferenciálásáról, az alapelvek finomhangolásáról született volna döntés. Az elmúlt napokban azonban számos megkeresés érkezett a tagság részéről, hogy az elnökség gondolja át a rendezvény megtartását a jelen bizonytalan helyzetben. steyer_magtar_agromash Az elnökség hosszas egyeztetés után kivizsgálta a kérdést és arra a megállapításra jutott, hogy a legfontosabb az egészség, az emberélet megóvása, értve ezalatt a gépforgalmazó kollégák, a termelők és a látogatók teljes körét. A jelenlegi előrejelzések alapján a járvány december-januárban tetőzik, így egy januári, zárt térben megrendezett kiállítás, még az óvintézkedések ellenére is, veszélyeztetheti az emberek egészségét, kockázattal járhat a kiállítók és rendezők számára. Különösen jelentős ez a kérdés abból a szempontból is, hogy a tavaszi munkálatok megkezdését egy tömeges megbetegedési hullám nagyban visszavetné, ami a mezőgazdasági termelést és élelmiszerellátást kedvezőtlenül befolyásolná. agromash_faatulteto Külföldre kitekintve hasonló döntést hoztak más országokban is, több nagy kiállítást egy-két évvel is elhalasztottak. pl. SIMA. Mindezeket figyelembe véve végül az elnökség egyhangúlag úgy döntött, hogy 2021-ben nem rendezi meg az Agrárgépshow-Budapest kiállítást. Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét. A MEGFOSZ Elnökségének nevében: Harsányi Zsolt Elnök