Dávid Gábor képviselheti az Északerdő Zrt.-t a 2017-es Év Erdésze Versenyen

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. 2017. május 25-én rendezte meg a Senyői Vendégház környékén „Az Év Erdésze - 2017.” elnevezésű házi versenyt, amely egyben válogató is volt az országos döntőre. A megmérettetésen az ÉSZAKERDŐ Zrt. 13 erdészeti igazgatóságának 16 kerületvezető erdésze vett részt. A résztvevőket Papp Gyula erdészeti vezérigazgató-helyettes, a versenybíróság elnöke köszöntötte.
Dávid Gábor képviselheti az Északerdő Zrt.-t a 2017-es Év Erdésze Versenyen
A rajtszámok kihúzását követően a résztvevők 5 versenyszámban bizonyíthatták felkészültségüket. A komplex felismerés során 25 db vetített képről kellett felismerni erdei cserje- és fafajok téli és nyári hajtását, termését, csíracsemetéjét, típusjelző lágyszárúakat, ehető és mérgező gombákat, vadászható- és védett madár- és emlősfajokat, vadnyomokat. Az állományleírás, fatérfogat becslés feladat során 1 famagasságnyi sugarú mintaterületen kellett meghatározni az állományleíró adatokat, valamint 1 db megjelölt álló fa magasságát és fatérfogatát kellett megbecsülni. A gyérítésjelölést vastag rudas fejlődési fázisban lévő kocsánytalan tölgyes-bükkös állományban kijelölt, 100 db törzset tartalmazó mintaterületen kellett végrehajtani az adott erdőrészlet erdőtervi előírásait figyelembe véve. A választékolás, számbavétel során először 1 db KTT szálfa választékolását kellett elvégezni az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél alkalmazott választékolási utasítás szerint, törekedve a legjobb értékkihozatalra. Ezt követően 3 db, különböző fafajú (B, HJ, EF) rönk számbavétele volt a feladat. A távolságbecslés és trófeaminősítés feladat során szembecsléssel meg kellett határozni egy muflon és egy gímszarvas - erdőállományba kihelyezett - trófeájának távolságát, korosztályát, méretét és lőhetőségét. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA A jó hangulatú verseny végén Papp Gyula erdészeti vezérigazgató-helyettes adta át a díjakat:
  1. helyezett lett Dávid Gábor, a Telkibányai EI. kerületvezető erdésze, aki a maximálisan elérhető 600 pontból 497,5 pontot ért el.
  2. helyezést ért el Hudák László, a Jósva-Tornai EI. kerületvezető erdésze 478,5 ponttal.
  3. helyezett lett Boda Ferenc, a Sárospataki EI. kerületvezető erdésze 473,0 ponttal.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA  A KASZÓ Zrt. és az OEE szervezésében 2017. június 21. és 22. között zajló országos versenyen Dávid Gábor kerületvezető erdész fogja képviselni az ÉSZAKERDŐ Zrt.-t. (Északerdő Zrt.) erdomezolike