A legjobb sportfavágók a FeHoVán, ahogyan még nem láttad - Kisfilm a STIHL Timbersport versenyről (VIDEÓ)

Rendhagyó, minden eddiginél különlegesebb STIHL Timbersports favágó versenyt rendeztek február 16-án és 17-én a 25, FehoVa Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon. Hazánkban először zajlott a világbajnokság pontos szabályrendszere alapján megmérettetés, ráadásul ezúttal nemcsak a magyarországi sportfavágók, hanem a nagyrészt romániai magyarokból álló szomszédos válogatott is fejszét ragadott, így a szokásosnál is izgalmasabb volt a megmérettetés, amelynek első napja egy selejtező, második napja pedig maga a döntő volt.
A legjobb sportfavágók a FeHoVán, ahogyan még nem láttad - Kisfilm a STIHL Timbersport versenyről (VIDEÓ)
A hazánkban mindeddig veretlen ráckevei fakitermelőt, Juhász Istvánt ezúttal sem sikerült legyőzni - még úgy sem, hogy a Hot Saw versenyszámban nem indult el a tuningolt fűrész, így ott 0 pontot kapott. A dobogó legfelső fokára ezúttal Juhász István mellé a háromszoros világbajnoki ezüstérmes Martin Komárek is felállt, aki versenyen kívül mutatta meg nem mindennapi tudását a FeHoVa látogatóinak. A megmérettetésen a második és harmadik helyen az utánpótlás-képzésre egyre nagyobb hangsúlyt fektető, romániai válogatottban szereplő, Nagy Botond, és Dan Petrescu végzett.

Juhász István, Nagy Botond és Szeremley Csaba nyilatkozata:

Az a FeHoVán is kiderült, hogy az utóbbi években egyre népszerűbb lett a STIHL Timbersports széria, a kiállításon megrendezett verseny pedig tovább növelte a látványos megmérettetés hírét, amelyhez az is hozzájárult, hogy nemzetközi viadalokat láthatott a közönség. fehova_sts_10 (Gribek Dániel, Kovács Zoltán - Erdő-Mező Online)