A 2018-as Év Traktora akár erdészeti kivitelben is elérhető

A SmartTouch kartámasszal felszerelt Valtra T254 Versu nyerte el „2018-as Év Traktora” és a „2018-as Év Dizájn Traktora” díjakat a Hannoveri Agritechnica kiállításon. A gyártó természetesen legsikeresebb újdonságát is szállítja erdészeti opciókkal, például a rendkívül népszerű TwinTrac hátrameneti kormányzással. A rangos kitüntetés mellett a Valtra azzal is büszkélkedhet, hogy másik traktora, a finnek teljesen új, A114–es modellje is bekerült az öt döntős erőgép közé. Az Erdő-Mező az Agritechnica kiállításon vette szemügyre az év traktorát.
A 2018-as Év Traktora akár erdészeti kivitelben is elérhető
“A Valtra új traktora nagy teljesítményt, hatékonyságot, sokoldalúságot és kényelmet kínál. A gépben alapfelszereltségként megtalálható SmartTouch kartámasz a 9”-os érintőképernyővel, az intelligens multifunkcionális vezetőkarral és az új hidraulika joystickkal a legjobb és a legelőremutatóbb kezelőfelület a mezőgazdaságban. A kifejlesztett rendszer lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a motor, a hajtómű, a hidraulika, az AutoGuide, a Telemetria szinte minden beállítását a fülkéből vezérelhesse. A SmartTouch új távlatokat nyit a traktorterminálok alkalmazása terén" - olvasható a szakmai zsűri indoklásában. A dizájn díj kapcsán a tájékoztatóban kiemelték: "csodálatos az, amikor a dizájnerek kezükbe vesznek egy traktort, és néhány év alatt teljesen megújítják azokat. A SmartTouch rendszerrel felszerelt Valtra Versu T254 egy nagyon menő, modern és elegáns traktor."

Megbízhatóság, könnyebb használhatóság

“Egy ilyen kitüntetés átvétele nagyon fontos állomás a gyár életében, és az "Év Traktora" díj méltó folytatása a Valtra negyedik generációs modelljeinek 2014 óta tartó bevezetésének, amely során számos sikerrel és elismeréssel gazdagodtunk. A SmartTouch vezérlésű kartámasszal felszerelt Valtra Versu T254 tükrözi a Valtra folyamatos erőfeszítéseit a termékfejlesztés kapcsán, ami a megbízhatóság növelésére, a könnyebb használhatóságra és a komplex megoldások alkalmazására fókuszál. Az egyik célunk, hogy a gazdálkodók élvezhessék a Valtra erőgépekkel végzett munkát, miközben gazdaságosan termelnek, és a lehető legnagyobb hasznot érik el a modern, gyorsan fejlődő technológiák alkalmazásával" - fogalmazott Mikko Lehikoinen, a Valtra Inc. marketing igazgatója. agritechnica_2017_10 A Valtra T szériájának legújabb modelljét, a Valtra T254 Versu traktort 2017 júniusában vezették be a piacra, augusztusban pedig már a szállítások is elkezdődtek, így a gazdálkodók a gyakorlatban is élvezhetik az új technológia előnyeit. A díjazott erőgép egy igazi szántóföldi munkaeszköz, amely a SmartTouch kartámasz révén a legújabb precíziós eszközökkel is fel van szerelve. A SmartTouch rendszer tovább fokozza a Powershift hajtóművek teljesítményét, így a fokozatmentes váltóval rendelkező, CVT traktorokhoz hasonló vezetési élményt nyújt. A 271 LE maximális teljesítményével a T254 Versu a Valtra T szériájának legerősebb modellje.

Valtra SmartTouch – könnyebben használható, mint az okostelefonja

A Valtra T254 Versu új, könnyen használható SmartTouch felhasználói felületét Finnországban tervezték és alakították ki, 2107-ben pedig már a „Red Dot” dizájn díjat is elnyerte. A gyártó a navigációt, az ISOBUS-t, a Telemetriát, az AgControlt és a TaskDoc-ot is az eszközbe integrálta. Az új vezérlés növeli a traktor-munkagép kombinációk termelékenységét, és megkönnyíti a kezelők munkáját. Különálló profilok készíthetők minden egyes vezető és munkafeladat számára, a szükséges konfigurációk másodpercek alatt behívhatók az érintőképernyő segítségével, a módosításokat pedig - a terminál beállításait kivéve - automatikusan menti az aktív profilba. agritechnica_2017_13 A 9”-os terminált úgy alakították ki, hogy használata egyszerűbb és élményszerűbb legyen, mint egy modern okostelefoné. A terminálon a különböző funkciók maximum két mozdulattal vagy koppintással elérhetők. A kialakítás olyan egyszerű, hogy lehetetlen eltévedni a menüben. Aki már használt érintőképernyőt, néhány percen belül kezelni tudja a terminált, míg az a gépkezelő, akinek teljesen új a megoldás, kevés gyakorlás után elsajátíthatja a kezelést.

Intelligens vezetőkar – vezesse a powershiftes traktort úgy, mint egy fokozatmenteset

Az Agritechnica kiállításon díjazott Versu modell forradalmasítja a powershiftes traktorok vezethetőségét. A sebesség növelése a vezetőkar előretolásával, csökkentése hátrahúzással végezhető el. Nincs szükség kapcsolóra a vezetőkaros, illetve pedálos üzemmód közötti átváltásra, ezek folyamatosan tökéletes szinkronban vannak egymással. A vezetőkaros kezelhetőség egy új tulajdonság, amely rugalmasabb megoldást nyújt a gépkezelő számára. A Valtra Versu modellek az egyedüli powershiftes traktorok a világon, amelyek lehetővé teszik a teljes vezérelhetőséget mindössze egyetlen kar használatával. valtra_smarttouch Az ötfokozatú Powershift hajtómű 4 sebességtartományú. Két mászó tartománnyal és összesen 30 sebességfokozattal rendelkezik mindkét irányba. A kapcsolások precízek és könnyűek, független attól, hogy azok a vezetőkarral automatikus, vagy manuális módban történnek. A T254 Versu a Valtra Hill-hold dombon megtartó funkciójával is rendelkezik, amely lehetővé teszi a könnyű elindulást még emelkedőn is, csak a gázpedál használatával, valamint a Valtra forradalmi, szabadalmaztatott hidraulikasegédjével is. Ez az innováció magasabb hidraulikakimenő teljesítményt biztosít mind álló helyzeti, mind mozgás közbeni munkavégzéskor, amely nincsen befolyással az aktuális menetsebességre. A Valtra összes IV. generációs modelljéhez hasonlóan a T254 Versu is a legmagasabb szintű kényelmet, tartósságot, sokoldalúságot és a skandináv dizájnt kínálja számos hasznos funkcióval és kitűnő kilátással. A T254 Versu olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amivel más powershiftes traktor nem. A vevők igényeinek maximális kielégítésére ez a modell is testre szabható, felszerelhető a Valtra TwinTrac hátrameneti kormányrendszerével, vagy a SkyView fülkével a lehető legteljesebb panoráma érdekében. agritechnica_2017_12 Az iparág egyik legrangosabb szakmai pályázat győztesét 24 európai mezőgazdasági szaklap 23 független újságírója választotta ki. A "Tractor of the Year" fő célja, hogy az innovációt, a technológiát és a teljesítőképességet díjazzák. Ez volt az első alkalom, hogy egy Valtra erőgép nyerte el a fődíjat az „Év Traktora” kategóriában. (Gribek Dániel - Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike