Keresési találatok erre a cimkére: Zalaerdő Erdészeti Zrt.

Illegális vadászathoz használt fegyvereket, vadhúst és trófeákat foglaltak le a rendőrök

Illegális vadászathoz használt eszközöket, vadhúst és trófeát, valamint egy fegyvergyűjteményt is lefoglaltak a Nógrád vármegyei rendőrök – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Számszeríjjal ejtette el a gímszarvasokat

Az orvvadászat bűntette és lopás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtottak be azzal a férfival szemben, aki számszeríjjal illegálisan vadászott gímszarvasra – hívja fel a figyelmet az Ügyészség.

Tovább >>>

Fagyra, esőre, helyenként hóra is számíthatunk

Visszaesik a hőmérséklet a jövő hét elején: visszatérnek az éjszakai fagyok és napközben sem várható 10 Celsius-foknál magasabb csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Tovább >>>

Erdészek és vadászok adták a vérüket

A Bakonyerdő Zrt. több mint 50 munkatársa vett részt a társaság által szervezett véradáson.

Tovább >>>

Erdészeti feltáróút felújítására írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Tormafölde-Kiscsehi erdészeti feltáróút felújítására.

Tovább >>>

Gyanús tűzifaárusra hívja fel a figyelmet a Nébih – Innen ne rendeljen senki!

Hatósági áron kínálnak Erdélyből származó tűzifát a tuzifanagyker.hu oldalon, az alacsony árért cserébe azonban előre utalást kérnek a vásárlóktól. A gondosan felépített, tartalmában is megnyerő oldal hiteles felület látszatát kelti, azon többek között ügyfélszolgálati idő, hírblokk, valamint részletes leírás is megtalálható – hívja fel a figyelmet a Nébih. A közlemény szerint gyanúra adhat okot, hogy az EUTR nyilvántartási szám hiányzik az eladónál.

Tovább >>>

Bővítette gyártókapacitását Európa egyik jelentős gyermekbútorgyártója

Európai uniós támogatással bővítette gyártókapacitását és logisztikai rendszerét a baba- és gyermekbútorokat gyártó Faktum Bútor Kft. a Csongrád-Csanád megyei újszentiváni telephelyén.

Tovább >>>

Profi volt az álca, mégis lebukott a tűzifacsaló

Az eddigi „legképzettebb” szélhámost sikerült lelepleznie egy felkészült vásárlónak múlt héten – tájékoztat a Nébih. Az eladó mindent megtett, hogy tevékenységét legálisnak tűntesse fel, többek között regisztrált a szükséges rendszerekbe.

Tovább >>>

Két kisteherautónyi fa lefoglalva – Fokozottan ellenőriztek a rendőrök

A faanyag kereskedelmét és szállítását ellenőrizte a Sajóbábonyi Rendőrőrs a napokban – hívja fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tovább >>>

Nem tudta a faanyag eredetét bizonyítani, és kevesebbet is szállított le a megrendeltnél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya és a Nébih közösen ellenőrzött egy magát a közösségi médiában hirdető tüzelőanyag-kereskedőt. Mind a három hatóság szabálytalanságokat talált a vállalkozásnál, amely a bírságok mellett további vizsgálatokra is számíthat.

Tovább >>>

Kutatás: növényvédő szerként is alkalmazhatóak az aranyvessző egyes komponensei

Az idegenhonos aranyvesszőfajok bioaktív anyagainak környezetbarát növényvédőszerként való alkalmazhatóságát mutatták ki az ELKH Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) Növényvédelmi Intézetének kutatói. Vizsgálatuk szerint az aranyvessző egyes komponensei alkalmasak lehetnek a növények gombás megbetegedései elleni fenntartható kémiai védekezésre. Tovább >>>

Növényvédő szer beszerzéséhez írt ki pályázatot a Zalaerdő

A ZALAERDŐ Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a társaság 2021. évi növényvédő szereinek beszerzéséhez. Tovább >>>

Légi növényvédelem a Zalaerdő Zrt.-nél - megválaszolt kérdésekkel

Az elmúlt időszakban Zala megye több pontján végzett légi növényvédelmet a Zalaerdő Zrt., mely a zaol.hu portál több olvasójában aggodalmat váltott ki. A regionális híroldal ugyanakkor korrekt cikkben tette helyre a dolgokat.Tovább >>>

Méhészek munkáját könnyíti meg a Nébih új elektronikus felülete

2020 márciusától elérhető a Nébih új, növényvédő szeres kezelések bejelentésére szolgáló elektronikus felülete. Az adatok egy részét a hivatal interaktív térkép formájában is feldolgozza. A cél, hogy – a gazdálkodók bejelentései alapján – a méhészek e térképen keresztül hasznos információkat kaphassanak a növényvédelmi kezelésekről. A rendszer sikeres működéséhez elengedhetetlen a gazdálkodók aktív közreműködése.Tovább >>>

Kertészet - Hazai mandulásban is kimutatták a csonthéjasok levél- és termésfoltosodását okozó baktériumot

A Növényi Kórélettani Osztály munkatársai több hazai kajszi- és őszibarack ültetvény után egy Pest megyei mandulásban is kimutatták a csonthéjasok levél- és termésfoltosodását okozó invazív Xanthomonas arboricola pv. pruni baktériumot - számolt be a hírről az ATK Növényvédelmi Intézet hivatalos Facebook oldala. A szakermberek hangsúlyozták: a kórokozó mandulán való hazai előfordulásáról eddig nem volt adat.Tovább >>>

<< < 2. / 6. oldal > >>